Reducerea plafonului de venit pentru ajutoarele de încălzire, contestată la CC

Preşedintele executiv al Asociaţiei Municipiilor din România, Tudor Pendiuc, primar al municipiului Piteşti, a anunţat, miercuri, că asociaţia pe care o conduce va contesta la Curtea Constituţională ordonanţa de Guvern prin care s-a redus plafonul de venit pentru acordarea ajutoarelor de încălzire.

98 afișări
Imaginea articolului Reducerea plafonului de venit pentru ajutoarele de încălzire, contestată la CC

Preşedintele executiv al Asociaţiei Municipiilor din România, Tudor Pendiuc (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit lui Tudor Pendiuc, reducerea plafonului de venit pe membru de familie, de la 615 la 425 de lei, va avea un impact social major.

"Vă daţi seama ce impact va avea reducerea acestui plafon asupra confortului termic al populaţiei cu venituri mici. Poţi să stai în frig iarna? Nu poţi. Fără subvenţie, aceşti oameni nu vor avea bani pentru încălzire.Vă asigur că nu voi lăsa lucrurile aşa. Vom depune contestaţie la Curtea Constituţională, pentru că este o măsură neconstituţională. Noi, Asociaţia Municipiilor din România, care reprezentăm administraţiile locale, nu am fost consultaţi înainte de luarea deciziei. Această consultare era obligatorie, conform legii." a declarat Pendiuc.

Pendiuc a precizat că, potrivit datelor centralizate de serviciul de specialitate din Primăria Piteşti, dintre cele 259 de cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire înregistrate în ultima săptămână, 96 au fost respinse, întrucât se depăşea noul plafon de venit de 425 de lei pe membru de familie.

Agenţia MEDIAFAX a relatat, luni, că plafonul maxim de venituri pe membru de familie luat în calcul de Guvern pentru subvenţionarea facturii de încălzire a locuinţei a fost semnificativ redus comparativ cu limitele de venituri din anii trecuţi, din categoria beneficiarilor fiind astfel excluse persoanele cu un venit mai mare de 425 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici