Referendum în Maramureş pentru creşterea natalităţii: 10.000 lei la primul copil. Scutiri la al 3-lea

Autorităţile din Maramureş vor să facă, la alegerile locale, şi un referendum pentru creşterea natalităţii. Familiile urmează să primescă 10.000 lei după primul copil, iar la al treilea copil să aibă reduceri la impozite.

1470 afișări
Imaginea articolului Referendum în Maramureş pentru creşterea natalităţii: 10.000 lei la primul copil. Scutiri la al 3-lea

Referendum în Maramureş pentru creşterea natalităţii: 10.000 lei la primul copil. Scutiri la al 3-lea

Preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că finanţarea proiectului „Renaşterea Maramureşului” va fi asigurată din fondurile judeţului, dar şi a unor primării.

„Vrem să organizăm un referendum odată cu alegerile locale prin care dorim să creştem natalitatea în judeţul Maramureş şi să recompensăm familiile care aleg să aibă copii. Prin proiectul <Renaşterea Maramureşului> propunem ca fiecare cuplu de tineri ai Maramureşului, după ce se căsătoresc şi fac primul copil, să primească o sumă importantă de bani, un stimulent, pentru a putea creşte copiii. Suma ar trebui să o primească o singură dată, după naşterea copilului, şi ne gândim la o sumă fixă de circa 10.000 de lei, suportată de Consiliul Judeţean şi de primăria unde locuieşte familia. De asemenea, propunem ca la fiecare al treilea copil, familiile să primească o scutire pentru impozitele pe casă, pe maşină, pe teren, iar acestora trebuie să le asigurăm locuri de muncă”, a spus Zetea.

Acesta a subliniat că, prin proiect, CJ Maramureş urmăreşte ca tinerii din judeţ să revină la formula de bază a societăţii, la familie, să se căsătorească şi să aducă pe lume copii.

La nivelul judeţului Maramureş se înregistrează anual între 4000 şi 5000 de naşteri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici