REFERENDUMUL pentru familia tradiţională, BOICOTAT de preşedinţii de secţii de votare. Ce spune conducerea AEP

Circa 4.000 de preşedinţi de secţie de votare s-au retras înaintea referendumului pentru revizuirea Constituţiei din 6 -7 octombrie, a anunţat, joi, vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP) Marian Muhuleţ.

3514 afișări
Imaginea articolului REFERENDUMUL pentru familia tradiţională, BOICOTAT de preşedinţii de secţii de votare. Ce spune conducerea AEP

Valul de retrageri din secţiile de votare, recunoscut de AEP. Muhuleţ: Nu este o cifră foarte mare

"Nu este o cifră foarte mare pentru că vorbim de aproximativ 4.000 de oameni la nivel naţional, iar baza de date pusă la dispoziţie de către AEP preşedinţilor de tribunale este de aproape 60.000 de persoane. Deci cifra variază, de la câteva zeci la câteva, la o sută şi ceva, în funcţie de judeţ. La fel s-a întâmplat şi la alegerile locale în 2016, la fel s-a întâmplat şi la parlamentare şi aş menţiona faptul că atât localele, cât şi parlamentarele, unde am avut şi preşedinte şi locţiitor de preşedinte de secţie de votare, au fost primele alegeri în România după '90 când toate secţiile de votare au fost acoperite cu preşedinte şi locţiitor. Până atunci am avut secţii de votare care au funcţionat doar cu preşedinte, de exemplu", a spus Marian Muhuleţ, după şedinţa Comisiei tehnice centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei.

Vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP) a precizat că nu poate fi vorba de o criză în condiţiile în care, la referendum, se discută doar de preşedinte de secţie de votare. Marian Muhuleţ a mai anunţat că cei mai mulţi dintre cei care se retrag invocă motive personale.

"E o acţiune pe bază de voluntariat, nu sunt obligaţi să o facă şi nu există ideea de a lua măsuri împotriva lor pentru că sunt oameni care nu pot să sprijine acum acest proces electoral, dar anul viitor, la europarlamentare şi prezidenţiale, vor fi alături de autorităţi. Nu există riscul să nu fie deschise secţii de votare", a declarat, joi, Muhuleţ.

Vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente a mai spus că au fost mai multe probleme la alegerile locale decât acum, la referendum.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici