Rege sud-african arestat pentru trafic de droguri

  • Poliţia sud-africană a distrus mai multe plante de cannabis care erau crescute lângă palatul prezidenţial din Pretoria.
  • Liderul comunităţii indigene Khoisan, care se autointitulează „Regele Khoisan", s-a agăţat de o plantă mare de cannabis în timp ce era reţinut de poliţie.
  • El şi alţi câţiva membrii au fost reţinuţi pentru trafic de droguri şi pentru plantare şi cultivare ilegală de canabis.
  • Khoisanii sunt cei mai vechi locuitori ai Africii de Sud, însă în prezent mai există doar o mică minoritate în ţară.
1191 afișări
Imaginea articolului Rege sud-african arestat pentru trafic de droguri

Sursă foto: Profimedia Images

Poliţia sud-africană a distrus mai multe plante de cannabis care erau crescute lângă palatul prezidenţial din Pretoria, informează BBC.

Plantaţia aparţinea unor membrii ai comunităţii indigene Khoisan, care locuiesc de trei ani în corturi aflate lângă biroul preşedintelui Cyril Ramaphosa.

Liderul lor, care se autointitulează „Regele Khoisan", s-a agăţat de o plantă mare de cannabis în timp ce era reţinut de poliţie.

"Poliţie....ai declarat război", a strigat regele Khoisan, citat de APF. "Am fost aici în mod paşnic. O să venim după voi", a mai spus Regele Khoisan. Ulterior, el a fost arestat.

El şi alţi câţiva membrii au fost reţinuţi pentru "trafic de dagga [canabis], plantare şi cultivare ilegală de dagga, precum şi pentru că nu au purtat o mască de protecţie în public la ordinul unui ofiţer de poliţie", se arată într-un comunicat citat de AFP.

Soţia preşedintelui, furioasă

În 2018, grupul şi-a instalat tabăra pe spaţiul verde din faţa biroului preşedintelui, lângă o statuie gigantică a lui Nelson Mandela, pentru a milita pentru recunoaşterea oficială a limbii Khoisan.

Soţia regelui Khoisan, Regina Cynthia, şi-a exprimat furia în legătură cu incidentul într-un interviu acordat publicaţiei IOL din Africa de Sud. „Sunt foarte, foarte supărată. Preşedintele nu vrea să vină”, a declarat ea, adăugând că poporul ei nu vrea decât recunoaştere.

Oamenii Khoisan au folosit plantele în scopuri medicinale, pentru boli precum cancerul şi tensiunea arterială ridicată, a mai spus Regina Cynthia. Canabisul fusese plantat într-o grădină de legume.

Utilizarea personală de canabis în locuri private a fost dezincriminată în Africa de Sud în 2018.

Khoisanii sunt cei mai vechi locuitori ai Africii de Sud, însă în prezent mai există doar o mică minoritate în ţară.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici