Regele Mihai I şi Regina Ana petrec sărbătorile de iarnă în Elveţia. Starea de sănătate a Reginei Ana este mai bună - FOTO

Regele Mihai I şi Regina Ana nu vor putea călători anul acesta spre Săvârşin pentru a sărbători Crăciunul alături de cei dragi, ci vor petrece sărbătorile de iarnă împreună, "în atmosfera tihnită a reşedinţei lor private din Elveţia", starea de sănătate a Reginei Ana fiind mai bună.

3454 afișări
Imaginea articolului Regele Mihai I şi Regina Ana petrec sărbătorile de iarnă în Elveţia. Starea de sănătate a Reginei Ana este mai bună - FOTO

Regele Mihai I şi Regina Ana petrec sărbătorile de iarnă în Elveţia. Starea de sănătate a Reginei Ana este mai bună (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Cu câteva zile înainte de a începe pregătirile de Crăciun la Săvârşin, Principesa Margareta şi Principele Radu au petrecut câteva zile alături de Regele Mihai I şi Regina Ana, la reşedinţa privată din Elveţia, se arată pe site-ul www.romaniaregala.ro, unde au fost publicate şi fotografii cu membrii Familiei Regale.

"Din păcate, Majestăţile Lor nu vor putea călători spre Săvârşin în acest final de an dar, după cum se vede din fotografii, Regina Ana se simte mai bine şi va sta, de sărbători, alături de Regele Mihai, în atmosfera tihnită a reşedinţei lor private din Elveţia", informează site-ul citat, precizând că Regina Ana "mulţumeşte tuturor celor care s-au rugat pentru sănătatea ei şi i-au trimis un gând bun".

Pe 25 octombrie, Principesa Margareta a făcut public un mesaj video, cu ocazia celei de-a 94-a aniversări a Regelui Mihai I, precizând că tatăl său şi-a dorit să fie în acea zi în mijlocul societăţii româneşti, dar starea de slăbiciune şi suferinţă a Reginei Ana l-a împiedicat.

"Regele a dorit să fie astăzi în mijlocul societăţii româneşti, să deschidă porţile Palatului Elisabeta, să reverse iubirea şi binecuvântarea lui către noi toţi. Nu a putut să o facă, fiindcă mama mea se află într-o stare de slăbiciune şi suferinţă", a transmis, în acel moment, Principesa Margareta.

Evenimentele de la Castelul Săvârşin din zilele premergătoare Crăciunului au devenit un model de sărbătoare de familie, un pelerinaj în care oamenii sunt fericiţi să aducă, împărtăşind cu fiecare, ceva din tradiţiile lor, din credinţe, din arta lor populară, din cântecele şi dansurile lor.

Cu ocazia sărbătorii de Crăciun, Familia Regală invită toţi românii din ţară şi din Republica Moldova, la Ziua Porţilor Deschise, la Domeniul Regal Săvârşin, miercuri, între orele 9.00 şi 17.00. Potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Familiei Regale, "sunt binevenite grupuri reprezentând asociaţii sau instituţii, şcoli sau formaţii muzicale, precum şi persoane private sau familii care doresc să colinde sau să transmită la mulţi ani Familiei Regale şi să ia parte la tradiţionala sărbătoare de la Castelul Săvârşin dedicată Crăciunului". Persoanele interesate să participe la Ziua Porţilor Deschise de la Castelul Regal Săvârşin trebuie să scrie un e-mail la adresa relatii.cu.publicul@palatulelisabeta.ro.

Regele Mihai I şi Regina Ana formează cel mai longeviv cuplu regal din istoria României.

Regele şi Regina s-au cunoscut pentru prima dată în Londra în 1947, cu ocazia căsătoriei principesei Elizabeth a II-a a Marii Britanii cu principele Philip, duce de Edinburgh.

Regele Mihai I i-a cerut mâna principesei Ana de Bourbon-Parma la numai o săptămână de la prima lor întâlnire. Devotamentul faţă de ţară, simţul datoriei şi sprijinul logodnicei sale l-au determinat pe rege să se întoarcă în România după încoronarea reginei Elisabeta.

A urmat abdicarea forţată din 30 decembrie 1947, astfel încât Regina Ana a călcat pe pământ românesc abia la sărbătoarea de Paşti din 1992.

Căsătoria Regelui Mihai I şi a Reginei Ana a marcat şi începutul unui exil de 44 de ani. Nunta a avut loc pe 10 iunie 1948, în Grecia, la invitaţia regelui Pavlov şi a reginei Frederica ai Greciei. La ceremonie au fost prezenţi, printre alţii, regina-mamă Elena a României, principele Erik al Danemarcei, unchiul reginei Ana, şi rude din partea familiilor de Hanovra şi Hesse. Regina Sofia a Spaniei şi regele Constantin al elenilor, prezenţi la nunta de diamant din 10 iunie 2008, au fost paji la nunta regelui şi reginei, la Atena.

Regele Mihai I şi Regina Ana au cinci fiice: Principesa Moştenitoare Margareta, Principesa Elena, Irina Walker, Principesa Sofia şi Principesa Maria.

Regele Mihai şi Regina Ana locuiesc din 2004 la Aubonne, în Elveţia. De marile sărbători creştine şi, în funcţie de angajamentele lor publice, Regele Mihai şi Regina Ana aleg să fie alături de cei dragi, fie la Castelul de la Săvârşin, fie la Palatul Elisabeta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici