Regele romilor, Dan Stănescu, a ajuns la Poliţie după ce a fost implicat într-un accident rutier

Dan Stănescu, supranumit regele romilor de pretutindeni, a ajuns, miercuri, la Poliţie, după ce a fost implicat într-un accident rutier pe DN 65 Piteşti - Craiova, în Albota, fiind acuzat că a frânat intenţionat în faţa unei maşini în care erau trei persoane, iar apoi a părăsit locul accidentului.

286 afișări
Imaginea articolului Regele romilor, Dan Stănescu, a ajuns la Poliţie după ce a fost implicat într-un accident rutier

Regele romilor, Dan Stănescu, a ajuns la Poliţie după ce a fost implicat într-un accident rutier (Imagine: Stefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

Potrivit proprietarilor maşinii lovite de către Stănescu, şi ei membri ai etniei rome, regle romilor de pretutindeni ar fi încercat să se răzbune pentru că familia lor refuză să plătească o taxă de protecţie casei regale din Costeşti şi încearcă să-i "şicaneze" pe cei care nu i se supun, transmite coerspondentul MEDIAFAX.

"De două luni tot vrea să-i cotizăm bani. E dator, e dator vândut şi vrea să-i dăm noi bani. El a provocat accidentul, regele Dan, e dator vândut şi cere bani de la noi în fiecare lună. Acum a provocat accidentul acesta şi nu a oprit, a fugit, iar aseară a mai provocat un accident la Piteşti şi tot aşa a fugit ca să nu dea declaraţii, deoarece nu ştie carte, vreau să văd şi eu cum vine cu mine să dea declaraţii, dar nu vine, că nu ştie carte", a declarat unul dintre bărbaţii aflaţi în maşina lovită de Stănescu.

Dan Stănescu a fost oprit în trafic de către agenţii Poliţiei rutiere la intrarea în oraşul Costeşti şi condus la sediul Poliţiei pentru declaraţii, dar ulterior a spus că s-a prezentat din proprie iniţiativă la oamenii legii.

"A fost un accident uşor, m-au lovit în spate cu maşina nişte puşti. Nu ştiu dacă este o răzbunare, eu nu am luat-o ca pe o răzbunare, eu am luat-o ca pe un accident uşor care trebuie declarat în 24 de ore. Trebuie păstrată distanţa faţă de cel din faţă, dacă nu, cel din spate trebuie să plătească. E un conflict cu câţiva romi din Costeşti care îi ţin partea presdintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, pe care vreau eu să-l dau în judecată, iar ei nu vor. Sunt patru oameni care nu mă vor, nu se face primăvară pentru patru oameni, dacă nu mă vor, să-şi aleagă alt rege. La Băsescu au ieşit atâţia în stradă şi nu s-a întîmplat nimic", a declarat regele romilor de pretutindeni, Dan Stănescu.

Poliţiştii i-au audiat pe cei implicaţi în accident şi au deschis un dosar în această cauză, oamenii legii încercând să-i identifice pe martorii care au văzut incidentul rutier.

"Pe DN 65 a fost un accident foarte uşor, la Albota, în judeţul Argeş, cu două maşini care se deplasau în aceeaşi direcţie, spre Slatina, şoferii s-au şicanat în trafic, a fost o coliziune uşoară urmată de avarierea maşinilor. Urmează să stabilim ce s-a întîmplat, nu sunt victime, este o contravenţie, iar şoferii au obligaţia să se prezinte la poliţie în termen de 24 de ore, să anunţe incidentul sau se pot înţelege, deci nu au obligaţia să rămână la locul accidentului", a declarat subcomisarul Ovidiu Drăgoi, de la Serviciul Poliţiei Rutiere Argeş.

Întâlnirea din faţa sediului Poliţiei oraşului argeşean Costeşti dintre regele Dan Stănescu şi persoanele care-l acuzau că a provocat accidentul s-a încheiat fără incidente, iar romii care se consideră parte vătămată au huidiut şi au cerut înlăturarea de la conducerea casei regale a lui Stănescu, susţinând că din acest moment nu-l mai recunosc ca fiind conducătorul lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici