Relaxare, dar nu şi pentru festivaluri. Directorul de comunicare Untold şi Neversea nu dă şanse de organizare pentru cele două evenimente

Organizatorii de festivaluri spun că măsurile luate de autorităţi nu se pot aplica la evenimentele pe care ei le organizează, şi că măsurile pe care le-au propus la întâlnirile cu autorităţile erau în măsură să transforme evenimentele în locuri sigure.

800 afișări
Imaginea articolului Relaxare, dar nu şi pentru festivaluri. Directorul de comunicare Untold şi Neversea nu dă şanse de organizare pentru cele două evenimente

Relaxare, dar nu şi pentru festivaluri. Directorul de comunicare Untold şi Neversea nu dă şanse de organizare pentru cele două festivaluri

„Suntem nemulţumiţi de faptul că am discutat cu autorităţile până acuma, am fost în grupurile de lucru, am propus soluţii care se pretează industriei noastre şi iată că după toate aceste întâlniri am primit un set de norme şi de măsuri care nu se pot aplica la evenimentele noastre, la evenimentele nimănui. Cred că nicăieri în lume nu poţi să te gândeşti că organizezi un eveniment la care să asiguri doi metri pătraţi pentru fiecare persoană. Noi am propus un set de norme care odată aplicate, am transforma evenimentele în cele mai sigure locuri”, a declarat la Aleph News Edy Chereji, director de comunicare Untold şi Neversea.

Chereji spune că prin măsurile luate, autorităţile au reuşit să compromită şi luna iunie şi luna iulie în ceea ce priveşte organizarea de evenimente, pentru că normele propuse nu pot fi luate în calcul, nu pot fi respectate de nicio persoană care îşi doreşte să organizeze evenimente.

„Sper că autorităţile vor reveni asupra acestor norme, cu atât mai mult cu cât premierul României promitea că se va implica şi că vom avea o vara cu evenimente şi festivaluri. Noi nu renunţăm, facem tot ce ţine de noi, dar sperăm ca şi dumnealui să-şi ţină promisiunea pe care a făcut-o. Cred că dacă se va implica, autorităţile vor putea reanaliza aceste propuneri care nu reuşesc să ajute în niciun fel. Poate aceste măsuri sunt bune pentru evenimentele publice făcute de diverse instituţii ale statului”, a adăugat directorul de comunicare.

Guvernul a adoptat vineri o hotărâre privind prelungirea stării de alertă, cu o serie de modificările care intră în vigoare din 15 mai. Organizarea în aer liber a spectacolelor, festivalurilor, concertelor sau altor evenimente publice sau private este permisă numai cu cel mult 500 de spectatori cu respectarea a 2 mp pentru fiecare persoană, precum şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă numai pentru persoanele care sunt vaccinate, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau antigen rapid nu mai vechi de 72 de ore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici