Remaniere Guvern PSD-ALDE. Tăriceanu, susţinere pentru ministrul Justiţiei. Despre ce minister a spus că îşi doreşte mai multă implicare

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, la Braşov, în contextul în care PSD va discuta în CExN de luni despre remanierea guvernamentală, că îşi păstrează aprecierile pentru ministrul Justiţiei, dar că la ministerul Transporturilor ar dori o angajare mai activă pe proiecte mari.

2593 afișări
Imaginea articolului Remaniere Guvern PSD-ALDE. Tăriceanu, susţinere pentru ministrul Justiţiei. Despre ce minister a spus că îşi doreşte mai multă implicare

Remaniere Guvern PSD-ALDE. Tăriceanu, susţinere pentru ministrul Justiţiei. Despre ce minister a spus că îşi doreşte mai multă implicare

Chestionat de jurnalişti despre ce se va întâmpla la Comitetul Executiv Naţional al PSD de luni, liderul ALDE a punctat că îşi menţine poziţia cu privire la ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

„Eu nu sunt prezicător, dar aprecierile pe care le-am făcut la adresa domnului Tudorel Toader mi le păstrez”.

De altfel, Călin Popescu Tăriceanu a precizat că şi-ar dori ca la ministerul Transporturilor să existe mai multă implicare pe proiectele mari de infrastructură.

„Eu la ministerul Transporturilor nu am făcut critici punctuale. Mi-aş dori ca ministerul Transporturilor, care are o funcţie specială de dezvoltare pe infrastructură, să fie cât mai mult angajat pe proiecte mari. Sunt anumite obstacole pe care le constatăm, obstacole care sunt de ordin legislativ şi administrativ, care fac ca aceste mari proiecte de infrastructură să evolueze încet”, a spus Tăriceanu.

În context, liderul ALDE a precizat că a purat discuţii cu colegii de la PSD cu privire la legea achiziţiilor publice, care „a devenit una foarte groaie”.

„Am discutat zilele trecute cu colegii din PSD despre actuala formă a legii achiziţiilor publice, care a devenit una foarte greoaie. Am aflat acum, de curând, că, în baza legii achiziţiilor publice, nu există o singură oferă care se face, se face întâi o ofertă tehnică (...) după care se trece la oferta financiară. (...) La noi, parcă, toate aceste proceduri sunt făcute să întârzie nu numai lucrările de infrastructură, de transport, ci toate domeniile”, a spus Tăriceanu.

Comitetul Executiv Naţional al PSD se va reuni, luni, de la ora 11.00, la Parlament, potrivit unui anunţ al partidului. Pe ordinea de zi sunt incluse discuţii despre remanierea guvernamentală, au spus surse ale formaţiunii pentru MEDIAFAX.

În şedinţa CExN pentru remaniere, liderii PSD vor analiza un raport intern privind îndeplinirea programului de guvernare pe domenii de activitate, precum şi un al doilea raport, al premierului Viorica Dăncilă, vizavi de activitatea fiecărui ministru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici