REPARTIZARE LICEE IAŞI: Din cei 19 elevi care au luat 10 la admitere, zece au intrat la Colegiul Costache Negruzzi

Zece din cei 19 elevi din judeţul Iaşi care au obţinut media 10.00 la admitere au intrat la Colegiul "Costache Negruzzi" din municipiul Iaşi, unitate unde s-au înregistrat şi cele mai multe note maxime la bacalaureat din ţară, respectiv cinci.

1085 afișări
Imaginea articolului REPARTIZARE LICEE IAŞI: Din cei 19 elevi care au luat 10 la admitere, zece au intrat la Colegiul Costache Negruzzi

REPARTIZARE LICEE IAŞI: Din cei 19 elevi care au luat 10 la admitere, zece au intrat la Colegiul Costache Negruzzi (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

REPARTIZARE LICEE 2011: S-a afişat repartizarea elevilor. Vezi în ce liceu ai intrat

La Colegiul "Costache Negruzzi" din Iaşi au fost admişi în urma repartizării computerizate zece elevi cu media 10.00, nouă dintre aceştia urmând cursurile de gimnaziu în cadrul aceluiaşi liceu.

Directorul colegiului "Costache Negruzzi" din Iaşi, Camelia Gavrilă, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că în acest an rezultatele şcolii pe care o conduce au fost excepţionale, ea precizând că inclusiv elevii selectaţi în clasa a V-a sunt foarte buni.

Potrivit Cameliei Gavrilă, media de intrare la profilul real-informatică a crescut la Colegiul "Costache Negruzzi" cu 30 de sutimi faţă de anul trecut. Ea a spus că procedura de selecţie a elevilor în clasa a V-a în cadrul liceului, dar şi competiţia din toţi cei patru ani de şcoală reprezintă două dintre principalele explicaţii ale acestor rezultate foarte bune.

"Există o competiţie dură, iar de la an la an mediile de intrare cresc. Anul trecut, s-a intrat şi cu 9.00, dar în acest an ultima medie este 9.38 la profilul real-informatic. Elevii sunt selectaţi foarte atent în clasa a V-a, iar triada elevi-părinţi-profesori funcţionează foarte bine", a afirmat Gavrilă.

Cătălina Brănişteanu, unul dintre elevii admişi la acest liceu cu media 10.00, a spus că nu a făcut meditaţii în clasele V-VIII, dar că a muncit mult, după ce la simulările din timpul anului a obţinut note puţin peste 9.00.

"A fost o ambiţie, pentru că nu am fost mulţumită. Luasem doar 9.20 la simulare, dar ştiam că pot mai mult. Vreau să urmez medicina la Viena, părinţii deja se interesează de condiţiile de admitere acolo", a afirmat Cătălina Brănişteanu.

Colegiul "Costache Negruzzi" din Iaşi a avut cele mai multe medii de 10.00 şi la bacalaureat, respectiv cinci.

Celelalte nouă medii de 10.00 la admiterea în liceele ieşene s-au înregistrat la Colegiul Naţional - 5, Liceul Teoretic Hârlău -2 şi câte una la Colegiul "Emil Racoviţă" din Iaşi şi Colegiul "Mihail Sadoveanu" din Paşcani.

REPARTIZARE LICEE: VEZI RAPOARTELE PE JUDEŢUL IAŞI

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici