Replici dure între Gabriela Firea şi Ministrul Economiei pe tema poluării. „Vă folosiţi de orice intervenţie publică pentru a mă ataca”

  • Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susţine că poluarea a crescut în Capitală din cauza CET-urilor din Bucureşti.
  • În replică, ministrul economiei, Virgil Popescu neagă acuzaţiile.
  • Poluarea produsă de CET-uri nu a fost singurul motiv de ceartă dintre cei doi.
415 afișări
Imaginea articolului Replici dure între Gabriela Firea şi Ministrul Economiei pe tema poluării. „Vă folosiţi de orice intervenţie publică pentru a mă ataca”

Replici dure între Gabriela Firea şi Ministrul Economiei pe tema poluării mediului

„Este exclus ca din cauza consumului de păcură de la CET-urile din Bucureşti să fi crescut poluarea în Capitală cu 100%. În această perioadă, la CET-uri s-a folosit doar 1,2% păcură, iar săptămâna trecută a fost control de la Garda de Mediu şi s-a arătat că nu au fost depăşite limitele de poluare admise.Poluarea a fost în zona Barbu Văcărescu, iar CET Grozăveşti este în cu totul altă parte”, s-a apărat ministrul Economiei la Antena 3, după ce Gabriela Firea a susţinut că poluarea de duminică spre luni a fost cauzată de CET Grozăveşti.

„Dumneavoastră vă folosiţi de orice intervenţie publică pentru a mă ataca, dar folosiţi informaţii inexacte. În ceea ce priveşte CET-urile (...) domnul ministru invocă media de 1,2% şi este corect, dar ceea ce nu ne spune dumnealui este faptul că poluarea este datorată faptului că s-a ars o mare cantitate de păcură într-un timp foarte scurt”, i-a dat replica edilul Capitalei, ministrului, în cadrul aceleiaşi emisiuni televizate.

Poluarea produsă de CET-uri nu a fost singurul motiv de ceartă dintre cei doi. Factura la ELCEN a primăriei a fost un alt subiect pe seama căruia s-au contrazis primarul general si Ministrul Economiei.

„Eu nu vă voi jigni că minţiţi, doar vă voi spune că prezentaţi date inexacte. Probabil că ai dumneavoastră colaboratori v-au dat informaţii incorecte. Avem o factură la ELCEN aproape achitată, iar următoarea factură din ianuarie are scadenţă în 30 martie”, i-a spus primarul ministrului, în timp ce Virgil Popescu i-a replicat că „Doamna Firea, să ştiţi că factura din ianuarie are scadenţa la 15 martie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici