REPORTAJ: Renii lui Moş Crăciun au umplut târgurile cu decoraţiuni, dulciuri apetisante şi bijuterii

Renii lui Moş Crăciun au fost harnici în acest an şi, chiar dacă mai sunt câteva zile până la această sărbătoare, târgurile dedicate ei s-au umplut cu cele mai inedite cadouri, de la gustoasa turtă dulce până la globuri pictate manual, bundiţe şi bijuterii unicat.

418 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Renii lui Moş Crăciun au umplut târgurile cu decoraţiuni, dulciuri apetisante şi bijuterii

REPORTAJ: Renii lui Moş Crăciun au umplut târgurile cu decoraţiuni, dulciuri apetisante şi bijuterii (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Ca în fiecare an, de Moş Nicolae, Capitala a fost împodobită cu milioane de beculeţe, iar atmosfera Crăciunului s-a instalat pe marile bulevarde, dar şi pe străduţele înguste. Au lipsit fulgii de nea, dar cadourile puse în vânzare la târgurile de Crăciun sunt numeroase.

Unul dintre cele mai animate târguri de Crăciun este cel organizat în Piaţa Universităţii, pe esplanada cu statui, Bucharest Christmas Market, deschis pe 6 decembrie şi care va putea fi vizitat până pe 5 ianuarie. Într-un decor creat de Viaceslav Vutcariov şi realizat din 12 tone de cetină şi 65 de căsuţe de lemn, bucureştenii sunt întâmpinaţi cu vin fiert, urmând apoi să caute liniştiţi cadoul de Crăciun dorit. De la decoraţiuni şi ornamente de iarnă şi produse de manufactură, icoane pe sticlă şi lemn, ţesături, decoraţiuni din lemn şi ceramică, precum şi produse specifice bucătăriei tradiţionale româneşti, toate acestea pot fi găsite la căsuţele din lemn.

Iar pentru ca atmosfera să fie completă, pe lângă bradul înalt de 15 metri, ornat cu 2.000 de beculeţe, vor fi spectacole specifice sărbătorilor de iarnă. Astfel, pe scena amplasată în Piaţa Universităţii vor avea loc recitaluri ale unor ansambluri de muzică populară, grupuri de copii, grupuri de colindători, ansambluri de datini şi obiceiuri din toate zonele ţării, precum şi ale unor artişti de muzică populară, precum Dinu Iancu Sălăjanu, Matilda Pascal Cojocăriţa, Ştefan şi Horaţiu Cigu, Tudor şi Nicolae Furdui Iancu.

Bucureştenii pot să târguiască, până pe 24 decembrie, "daruri cu stil" pentru Crăciun şi de la cei 96 de expozanţi care au adus, la Sala Dalles, de la brăduţi în miniatură şi jucării la cele mai delicioase dulciuri, decoraţiuni de sezon, accesorii şi bijuterii unicat.

Cei 96 de expozanţi, veniţi din zone cât mai diverse şi care au pus mult suflet şi au ales cu grijă şi dăruire cele mai deosebite şi originale idei de cadouri, propun bucureştenilor de la zeci de sortimente aromate de ceaiuri, cafele şi ciocolată caldă, porţelanuri fine din care pot fi savurate dulceţuri, siropuri şi şerbeturi naturale, dulciuri gustoase din marţipan, turtă dulce, cozonaci şi plăcinte, dar şi multe alte delicii.

De asemenea, la târgul de la Sala Dalles, participanţii vor putea observa cele mai noi tendinţe în materie de decoraţiuni de Crăciun, de la globuri de sticlă până la ornamente din lemn, realizate manual, precum şi picturi pe sticlă de Murano. Anul acesta, produsele "vedetă" pot fi brăduţii în miniatură, plantaţi în ghivece şi oferiţi într-un ambalaj personalizat din hârtie ecologică, dar şi săculeţi de iută, însoţiţi de un mesaj original.

Doamnele îşi pot asigura ţinuta de sărbători de la expozanţii care prezintă piese vestimentare şi pot alege din paleta de bijuterii unicat, realizate manual, special pentru acest târg. Nici cei care preferă produsele cosmetice bio nu au fost uitaţi, astfel încât a fost pregătită o gamă foarte variată de produse naturale din Germania, Anglia, Franţa şi chiar din Orientul Îndepărtat.

Renii lui Moş Crăciun nu i-au uitat nici pe iubitorii de literatură, astfel că, până pe 23 decembrie, peste 15.000 de volume, întâlniri cu autori importanţi ai momentului, sesiuni de autografe, filme de artă, cărţi cu reduceri substanţiale şi cadouri pentru copii îi aşteaptă pe bucureşteni la Salonul Bookfest de Crăciun de la Muzeul Ţăranului Român.

Cele mai mari edituri îi aşteaptă pe cititori la această a doua ediţie a Bookfest de Crăciun, cu un total de aproximativ 15.000 de cărţi la preţuri promoţionale. Printre editurile importante ale căror volume vor fi la Bookfest de Crăciun se numără Litera, Humanitas, Polirom, Nemira, Rao, All, Curtea Veche Publishing, Adevărul, Niculescu, Baroque Books, Eikon, Lider, House of Guides, Antet XX Press, Didactica Publishing, IBU Publishing, Hasefer, Martor şi Tim Publishers.

"Îi aşteptăm la Bookfest de Crăciun pe toţi cei care îşi doresc să citească şi să se întâlnească cu autorii preferaţi şi mai ales pe cei care mai cred că o carte este întodeauna un cadou inspirat. Din păcate pentru societatea în care trăim, cărţile nu mai sunt în prim-plan atunci când facem listele pentru Crăciun. De aceea, vizitatorii acestui Bookfest vor putea găsi în acelaşi loc o ofertă vastă de carte, adaptată la sărbătorile de iarnă, cât şi o selecţie de cadouri pentru toate gusturile", a declarat Grigore Arsene, preşedintele Asociaţiei Editorilor din România.

Programul de vizitare este, vineri şi luni, de la 11.00 la 20.00, şi sâmbătă şi duminică, de la 10.00 la 20.00. Bookfest de Crăciun este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România şi în parteneriat cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Renii lui Moş Crăciun au ales un spaţiu desprins parcă din poveştile de altă dată, în centrul Capitalei, la Hanul lui Manuc, unde bucureştenii vor fi aşteptaţi până în Ajun de sărbătoare de creatori contemporani de obiecte gândite şi făcute cu suflet şi imaginaţie, care pot da un farmec original sărbătorilor de iarnă: cadouri şi decoraţiuni, bijuterii handmade, obiecte vestimentare speciale pentru petrecerile sfârşitului de an, încălţăminte, poşete şi accesorii deosebite, jucării, produse cosmetice şi delicatese.

Biletul de intrare în valoare de 10 lei este de fapt un voucher de cumpărături în cadrul târgului, care poate fi cumulat cu alte vouchere ale prietenilor sau poate fi folosit în cafenelele şi restaurantele Hanului lui Manuc.

Deschis publicului din 29 noiembrie, în Plaza România şi Mall Vitan, târgul Desaga lu' Moş Crăciun, ediţia a IV-a, îi invită pe bucureşteni să se bucure până pe 23 decembrie de magia sărbătorilor de iarnă. Târgul expune produse inedite de sezon, de la artizani din ţară şi străinătate. Evenimentul reuneşte cea mai variată şi rafinată selecţie de cadouri de iarnă, într-o atmosferă unică de răsfăţ şi distracţie. Târgul oferă atât cadourile specifice sărbătorilor de iarnă, cât şi cadouri didactice - cărţi, DVD-uri cu muzică şi filme, albume de fotografie, gravuri, jocuri, jucării -, precum şi cadourile generale cu specific - cosmetice, obiecte realizate de artişti populari şi artişti plastici, bijuterii, accesorii vestimentare, obiecte şi vestimentaţie vintage, brazi, decoraţiuni specifice de exterior, flori şi delicatese culinare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici