Reprezentanţa Comisiei Europene în România lansează campania „Chipurile solidarităţii europene”

Reprezentanţa Comisiei Europene în România lansează vineri campania de comunicare „Chipurile solidarităţii europene”, în preajma Zilei Europei, celebrată pe 9 mai. Poveştile vor fi spuse prin intermediul fotografiilor expuse atât outdoor, la metrou sau la Aeroportul otopeni, cât şi online.

108 afișări
Imaginea articolului Reprezentanţa Comisiei Europene în România lansează campania „Chipurile solidarităţii europene”

Campania are loc în contextul aniversării semnării „Declaraţiei Schuman” şi va consta într-o expoziţie de fotografii ale unor fotojurnalişti (Bogdan Buda, Alex Nicodim, Sabin Cirstoveanu, Adriana Neagoe, Paul Ursachi, Ilona Andrei, Casian Mitu, Silviu Filip, George Călin, Octav Ganea) ce documentează solidaritatea românilor cu persoanele care au părăsit Ucraina în urma invaziei ruse, grija şi căldura cu care cetăţenii ucranieni au fost primiţi de români în oraşele de graniţă, în centrele de refugiaţi şi în casele lor.

„În urmă cu 15 ani, România a devenit membră a Uniunii Europene, parte a proiectului de pace şi solidaritate menit să vindece Europa de rănile războiului şi să construiască, împreună, un viitor mai bun. Astăzi, solidaritatea cu Ucraina se află în centrul acţiunilor noastre”, a declarat, cu această ocazie Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Campania se va desfăşura timp de o lună, iar poveştile spuse prin intermediul fotografiilor vor putea fi urmărite de publicul larg atât în diferite spaţii de tip outdoor, la metrou, Aeroportul Otopeni (Henri Coandă) din Bucureşti, dar şi în mediul online, pe website-ul şi pe conturile noastre de pe reţelele sociale: Facebook, Instagram, Twitter, YouTube.

Ziua Europei aniversează semnarea unui plan ambiţios de asigurare a păcii pe termen lung în Europa postbelică, care este considerat începutul a ceea ce reprezintă acum Uniunea Europeană. Importanţa eforturilor pentru pace în Europa este cu atât mai evidentă acum, când subliniem unitatea şi solidaritatea noastră cu Ucraina.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici