Reprezentanţi ai Gărzii Naţionale din Alabama vor sărbători Ziua Americii pe litoral, la un grătar

Reprezentanţi ai Gărzii Naţionale din Alabama (SUA), care participă în această perioadă la activităţi în Poligonul Cincu, judeţul Braşov, vor sărbători Ziua Americii pe litoral, la un grătar cu mici şi cârnaţi, a declarat, vineri, preşedintele Ligii Navale a SUA, filiala România, Teodor Patrichi.

153 afișări
Imaginea articolului Reprezentanţi ai Gărzii Naţionale din Alabama vor sărbători Ziua Americii pe litoral, la un grătar

Reprezentanţi ai Gărzii Naţionale din Alabama vor sărbători Ziua Americii pe litoral, la un grătar (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

Teodor Patrichi a spus, într-o conferinţă de presă susţinută la Mamaia, că reprezentanţi ai Batalionul de Ingineri 877 din cadrul Gărzii Naţionale din Alabama, care participă la activităţi în poligonul de la Cincu, au primit o permisie de două zile pentru a vizita Constanţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Avem inginerii din Garda Naţională din Alabama, care desfăşoară activităţi la Cincu. Au reuşit să aibă o permisie de două zile să vadă oraşul Constanţa. Ei sunt prezenţi în România pentru trei-patru luni, vor fi în total 500 şi desfăşoară activităţi în construcţii militare în Poligonul Cincu pentru că, pe viitor, vor fi multe exerciţii NATO”, a declarat Teodor Patrichi.

El a precizat că reprezentanţii Gărzii Naţionale din Alabama vor sărbători, sâmbătă, Ziua Americii pe litoral, cel mai probabil ieşind la un grătar cu mici şi cârnaţi.

La rândul său, William Spurlock, ofiţer de relaţii bilaterale România-SUA, a spus că Garda Naţională din Alabama are un parteneriat de 22 de ani cu ţara noastră.

“Vreau să mulţumesc membrilor Batalionului de Ingineri din Alabama că sunt aici. Ei au venit pentru a realiza lucrări de construcţii la Poligonul Cincu, construcţii care vor facilita antrenamentele NATO din regiune. Garda Naţională din Alabama are un parteneriat cu România din 1993”, a afirmat William Spurlock, care a precizat că la proiectul de la Cincu americanii lucrează împreună cu ingineri români.

În perioada iunie-septembrie, aproximativ 500 de ingineri din SUA vor ajunge la poligonul de la Cincu, din judeţul Braşov, pentru a dezvolta baza militară în vederea găzduirii exerciţiilor multinaţionale desfăşurate cu partenerii din Uniunea Europeană şi NATO.

Inginerii de la Batalionul de Ingineri 877 Alabama au ajuns la Cincu în această lună. Recent, Garda Naţională a statului Alabama, împreună cu forţele militare române, au terminat un amplu exerciţiu militar de instruire.

Liga Navală a Statelor Unite a fost fondată în 1902 şi este formată din 43.000 de civili organizaţi în mai mult de 245 de consilii în întreaga lume, care lucrează pentru a susţine membrii serviciilor navale şi pe familiile acestora.

Anul trecut, a luat fiinţă şi Consiliul din România al Ligii Navale a Statelor Unite, ai cărui reprezentanţi au desfăşurat împreună cu militarii americani o serie de acţiuni sociale şi educative.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici