Reprezentanţii statului în companii, remuneraţi tot anul cu 1% din salariul directorului

Reprezentaţii statului în companiile, societăţile şi regiile autonome din sectorul public vor primi pe întregul an 2010 o indemnizaţie de 1% din remuneraţia directorilor generali ale acestora, contractele de mandat ale directorilor valabile pentru 2009 şi primul semestru al acestui an urmând să fie prelungite până la 31 decembrie 2010.

23 afișări
Imaginea articolului Reprezentanţii statului în companii, remuneraţi tot anul cu 1% din salariul directorului

Reprezentanţii statului în companii, remuneraţi tot anul cu 1% din salariul directorului

Decizia a fost propusă de Ministerul Finanţelor şi adoptată, miercuri, de Guvern.

Executivul a decis totodată ca directorii companiilor de stat să fie remuneraţi la nivelul salariului unui secretar de stat pe întregul an 2010.

"Până la 31 decembrie 2010 reprezentanţii statului sau ai unităţilor administrativ-teritoriale, în organele de conducere sau de control ale regiilor autonome, companiilor naţionale şi societăţilor la care capitalul social este deţinut integral sau majoritar de stat sau de o unitate administrativ teritorială, inclusiv filialele acestora, beneficiază de o indemnizaţie de 1% din remuneraţia directorului/directorului general sau a preşedintelui consiliului de administraţie, respectiv al consiliului de supraveghere", se arată într-un proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de Ministerul Finanţelor Publice şi aprobat de Guvern.

Potrivit proiectului, "se impune menţinerea până la 31 decembrie a restricţiilor cu privire la cheltuielile operatorilor economici cu capital majoritar de stat", având în vedere situaţia economică existentă, precum şi previziunile pentru 2010.

Contractele de mandat ale directorilor au fost valabile până la 31 decembrie 2009 şi prelungite ulterior până la 30 iunie 2010.

"Prevederile (...) se aplică până la 31 decembrie 2010, contractele de mandat încheiate modificându-se în mod corespunzător", menţionează documentul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici