Reputatul avocat Victor Anagnoste a decedat - Mediafax

Reputatul avocat Victor Anagnoste a decedat

Avocatul Victor Anagnoste - cel care a fost maestrul lui Petre Ninosu şi al multor personalităţi din domeniul dreptului - a decedat la vârsta de 82 de ani, au declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, surse apropiate familiei.

1706 afişări

Victor Anagnoste, născut la 21 martie 1928, la Bârlad, afost senator român în legislatura 1990-1992, ales înmunicipiul Bucureşti pe listele partidului FSN, dar a demisionat în1991.

Victor Agnoste a fost avocat de profesie.

El a fost soţul actriţei Gina Patrichi până înmartie 1994, când artista a decedat.

"Uniunea Naţională a Barourilor din România exprimă profundulregret pentru stingerea din viaţă a celui care a fost distinsulavocat Victor Anagnoste, preşedinte de Onoare al Uniunii Naţionalea Barourilor din
România, un model de probitate morală şi competenţă profesională.După anul 1990, Uniunea Avocaţilor din România a fost organizatăprin eforturile deosebite ale primului său preşedinte, avocatulVictor Anagnoste iar personalitatea sa a fost, este şi va rămâne înpanteonul personalităţilor publice care s-au implicat în totalitateîn reconstrucţia profesiei de avocat după anul 1989", se aratã încomunicatul Uniunii, remis agenţiei MEDIAFAX.

Victor Anagnoste, imediat după terminarea studiiloruniversitare, a devenit avocat. A profesat iniţial în cadrulBiroului colectiv de asistenţă juridică Bârlad. A fost preşedinteal Colegiului de avocaţi Galaţi.

"În Baroul Bucureşti a deţinut în mai multe mandate succesivecalitatea de vicepreşedinte al Colegiului de Avocaţi Bucureşti şide membru al consiliului Baroului. Începând din anul 1990, dupăadoptarea Decretului - Lege nr. 90/28 februarie 1990 privind unelemăsuri pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, la acărui iniţiere s-a implicat plenar, a deţinut până în anul 1999funcţia de Preşedinte al Uniunii Avocaţilor din România. - Înlegislatura 1990 -1992 a fost ales senator şi membru al Comisie deredactare a proiectului Constituţiei României", precizează sursacitată.

În perioada în care Victor Anagnoste a fost preşedinte alUniunii Avocaţilor din România, profesia de avocat s-a afirmat peplan intern şi internaţional. Şi ca urmare a eforturilor salepersonale, Uniunea Avocaţilor din România şi-a reluat activitateaîn cadrul Uniunii Internaţionale a Avocaţilor.

"Eforturile sale personale deosebite s-au încununat odată cuadoptarea Legii nr.51/1995 privind organizarea şi exercitareaprofesiei de avocat, un model de legislaţie a profesiei de avocat,care a preluat standardele de reglementare ale profesiei din ţărilecu democraţie avansată.Prin activitate desfăşurată în spaţiupublic, avocatul Victor Anagnoste a adus o contribuţie decisivă laconstrucţia instituţională şi consolidarea statului de drept, încare apărarea prin avocat a devenit o adevărată piatră de temelie.Congresul Avocaţilor din anul 1999, l-a ales Preşedinte de Onoareal Uniunii Avocaţilor din România, calitate în care nu a precupeţitniciun efort pentru consolidarea şi apărarea profesiei de avocat.Pentru activitatea desfăşurată a fost răsplătit cu numeroasedistincţii interne şi internaţionale", notează UNBR.

Uniunea Naţională a Barourilor din România îşi exprimă profundacompasiune pentru pierderea suferită şi transmite condoleanţefamiliei îndurerate.

Corpul lui Victor Anagnoste va fi depus, luni, 28 februarie, laPalatul Parlamentului, înmormântarea avocatului urmând a avea locîn 1 martie, la Cimitirul Bellu din Bucureşti.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici