Video Reşiţa: Copil de 12 ani în comă, după ce a fost bătut de un adolescent

Un copil de 12 ani din Reşiţa a ajuns, miercuri, în comă la Spitalul Judeţean din Timişoara, după ce fost bătut, pe stradă, de un adolescent de 16 ani dat în plasament şi care i-a prădat apoi locuinţa.

3 afișări

Incidentul s-a produs marţi seara, pe o stradă din Reşiţa.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Caraş-Severin, subcomisar Adriana Beţa, a declarat, miercuri, că părinţii copilului bătut au anunţat dispariţia acestuia pentru că nu l-au găsit acasă şi au văzut că lipsesc lucruri din locuinţă.

Potrivit sursei citate, băiatul de 12 ani s-ar fi certat, în faţa blocului, cu cel de 16 ani. La un moment dat, acesta a început să-l lovească cu pumnii şi picioarele, până nu s-a mai mişcat, după care i-a smuls cheia apartamentului de la gât şi a intrat în casă. Acesta a furat un DVD player, o brăţară de aur, CD-uri şi o bicicletă.

Când s-au întors acasă şi au văzut că băiatul lor lipseşte, părinţii au anunţat Poliţia. Pe lângă bloc, oamenii au văzut un copil plimbându-se cu bicicleta fiului lor, aşa că au mers imediat să-l întrebe de unde o are. Ei au aflat că ar fi cumpărat-o de la un băiat.

Părinţii victimei spun că fiul lor a împlinit marţi 12 ani şi se pregăteau să-i organizeze o petrecere. "Avea şi invitaţi, veneau mătuşile, unchii, toţi veneau la el. Din nefericire, asta o fost", a spus tatăl băiatului, Ioan Rugaci.

Părinţii l-au găsit pe băiat după aproape şase ore în care acesta a zăcut inconştient. "Era într-o stare foarte critică, umflat, nu mişca, am dat cu lanterna de la brichetă şi l-am văzut. Era ghemuit cu mâinile pe faţă. Rău de tot. L-am luat în braţe, am ţipat, mi-a zis tata", a spus tatăl Ioan Rugaci.

"Chiar soţul s-a dus acolo la pădure unde l-a găsit şi mi l-a dat mie în braţe şi m-am urcat în maşina poliţiei şi am venit repede la spital. E singurul meu copil şi e viaţa şi carnea şi sufletul din mine. Orice fac pentru el", a spus plângând, la spital, mama copilului, Camelia Rugaci.

Poliţiştii au început căutările şi l-au identificat pe adolescent. Acesta le-a spus că l-a bătut pe copil şi l-a lăsat lângă un tomberon de gunoi.

Copilul a fost găsit inconştient lângă tomberon, fiind dus imediat la spitalul din Reşiţa, iar miercuri a fost transferat la Terapie Intensivă, la Timişoara, cu traumatisme la cap şi torace şi se află în comă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, agresorul va fi cercetat pentru tâlhărie şi riscă să fie internat într-un centru de reeducare a minorilor. Iniţial, adolescentul le-a declarat poliţiştilor că provine dintr-un centru de plasament din Reşiţa, iar Direcţia pentru Protecţia Copilului a declanşat o anchetă pentru a stabili din ce centru face parte şi cum a reuşit să plece de acolo.

Ulterior, şeful Direcţiei Sociale din cadrul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Mircea Teodorescu, a declarat că adolescentul de 16 ani era dat în plasament unei familii şi deocamdată, nu se cunoscc împrejurările în care tânărul a părăsit apartamentul social.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici