Restricţii de circulaţie în Pasul Gutâi pe timp de noapte

Circulaţia se desfăşoară în condiţii dificile pe DN 18, de la intrarea în Pasul Gutâi şi până în Borşa, din cauza ninsorilor care au căzut pe parcursul nopţii şi dimineţii de marţi, iar accesul maşinilor de mare tonaj nu este premis pe timpul nopţii pe traseu dacă nu au lanţuri antiderapante.

2 afișări
Imaginea articolului Restricţii de circulaţie în Pasul Gutâi pe timp de noapte

Restricţii de circulaţie în Pasul Gutâi pe timp de noapte

Inginerul şef de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale România (CNADNR) – sectorul Maramureş, Loghin Mateaş, a declarat că drumarii au luat decizia ca pe timpul nopţii să nu mai permită accesul maşinilor de mare tonaj pe traseu dacă acestea nu au lanţuri antiderapante.

Potrivit acestuia, măsura se va permanentiza, pentru că doar în aceste condiţii se poate evita blocajul TIR-urilor pe DN 18.

”De la ora 2.00 noaptea şi până dimineaţa la 7.00, traficul rutier a fost restricţionat. De la kilometrul 20 de pe DN 18 este strat de zăpadă frământat pe carosabil. Nu vom mai permite şoferilor de TIR să traverseze pasul dacă nu au lanţuri. Nu trebuie să le pună, dar măcar să ştim că le au”, a spus Loghin Mateaş.

Drumul naţional care face legătura între Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, până în Pasul Prislop, la Borşa, este acoperit în întregime de strat de zăpadă, iar traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă. Oficialul CNADNR a mai precizat că pe DN 19, în pasul Huta-Certeze, se circulă tot în condiţii de iarna, însă în zonă carosabilul este umed.

Traficul se desfăşoară cu dificultate din cauza ninsorii şi în Pasul Rotunda, în zona oraşului Cavnic, dar şi pe Dealul Ştefăniţei, pe drumul care face legătura între judeţele Maramureş şi Bistriţa-Năsăud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici