Restricţii de muncă pentru români în Austria, până în 2013

Austria va extinde perioada provizorie de restricţii la libera circulaţie a muncitorilor până în 2011, pentru statele care au aderat în 2004 şi până în 2013 pentru România şi Bulgaria, se arată în documentul pregătitor al vizitei ministrului de Externe austriac la Bucureşti, obţinut de MEDIAFAX.

327 afișări
Imaginea articolului Restricţii de muncă pentru români în Austria, până în 2013

Restricţii de muncă pentru români în Austria, până în 2013

Documentul conţine un capitol dedicat liberei circulaţii pe piaţa muncii - EISL/Scheichl/III.5/3718, cu eticheta "divergenz"- în care se precizează că Austria se pronunţă pentru o deschidere sectorială a pieţei muncii, "în trepte", în funcţie de necesităţile pieţei

"Din partea Austriei există încă rezerve în special în ceea ce priveşte deschiderea pieţei muncii pentru categoria lucrătorilor cu salarii mici. Există temerea că o liberalizare bruscă ar putea avea efecte de distorsiune a pieţei precum şi de aglomerare. Există între Austria şi noile state membre decalaje salariale", precizează documentul .

"De asemenea, există chiar în rândul lucrătorilor mai slab calificaţi o rată relativ mare de şomaj, care s-ar putea înrăutăţi având în vedere situaţia economică actuală", se arată în document.

Documentul, care face totodată o trecere în revistă a condiţiilor de impunere a restricţiilor pe piaţa muncii, precizează că deschiderea pieţei muncii ar trebui să se facă în primul rând către cei cu studii superioare.

Toate măsurile de limitare a accesului românilor şi a bulgarilor pe piaţa muncii trebuie eliminate până la 31 decembrie 2013, când libera circulaţie a muncitorilor se va aplica în toate cele 27 de ţări membre UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici