Scenariul galben. Restricţii suspendate parţial într-un oraş din România

  • Oraşul Arad va intra în scenariul galben începând de sâmbătă deoarece rata de infectare a scăzut sub 3 la mie.
  • Ca urmare, vor fi redeschise la interior restaurantele, cafenelele şi cinematografele.
  • Totodată, vor fi anulate restricţiile care vizau mai multe pieţe şi sălile de fitness din oraş.
1140 afișări
Imaginea articolului Scenariul galben. Restricţii suspendate parţial într-un oraş din România

Scenariul galben. Restricţii suspendate parţial într-un oraş din România

Potrivit Prefecturii Arad, incidenţa cazurilor COVID-19 la 1.000 de locuitori în municipiul Arad a scăzut sub 3 (2,85). De asemenea, vineri se împlineşte termenul de 14 zile pentru care au fost introduse în urmă cu două săptămâni restricţiile aferente depăşirii pragului de 3.

Ca urmare, începând de sâmbătă vor fi anulate mai multe restricţii şi, astfel, se vor redeschide la interior restaurantele, sălile de spectacol şi cazinourile în limita maximă a 30% din capacitate.

Alte decizii ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad vizează suspendarea unor restricţii în sălile de fitness şi aerobic, la Piaţa Obor (zona unde se comercializează produse nealimentare) şi în pieţele auto.

„Suntem într-o descreştere susţinută a numărului cazurilor de COVID-19, iar astăzi am ajuns în punctul unde putem redeschide de mâine, în Municipiul Arad, anumite activităţi plăcute, care au fost restricţionate în vederea prevenirii răspândirii infecţiei. Cu toate acestea trebuie să rămânem precauţi deoarece boala, mai ales în formele ei grave, este încă o realitate ce poate fi observată în spitale. Astfel, este important să nu coborâm garda măsurilor individuale de precauţie şi, mai ales, să ne vaccinăm”, a declarat prefectul judeţului Arad, Toth Csaba.

Şi oraşul Bucureşti iese din scenariul roşu şi se apropie de o nouă relaxare. Rata de incidenţă a scăzut, vineri, sub 3 la mie.

Bilanţul complet COVID-19 de vineri, 30 aprilie, poate fi consultat AICI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici