Restructurarea angajaţilor de la Damen Mangalia se amână

Restructurarea angajaţilor de la şantierul Damen Mangalia, în acţionariatul căruia au intrat în 2018 olandezii de la Damen Shipyards Group, se amână în condiţiile în care statul, ca acţionar majoritar prin Ministerul Economiei, nu a dat un aviz pozitiv, scrie Ziarul Financiar.

289 afișări
Imaginea articolului Restructurarea angajaţilor de la Damen Mangalia se amână

Restructurarea angajaţilor de la Damen Mangalia se amână

„Pentru restructurarea personalului nu s-a dat un aviz pozitiv pentru că nu există nicio justificare în acest sens. Conducerea trebuie să vină cu un plan realist, suntem în legătură permanentă cu ce se întâmplă la şantierul din Mangalia. Şantierele locale stau relativ bine având în vedere contextul pe care îl avem”, a spus pentru ZF Florin Spătaru, ministrul economiei şi fost angajat al Damen.

Adunarea Generală a Acţionarilor de la Damen Shipyards Mangalia a fost convocată pe 12 decembrie pentru a aproba „reorganizarea forţei de muncă prin restructurarea posturilor“, „vânzarea mai multor imobile (inclusiv două cămine de personal-n.red)”, dar şi aprobarea unor noi obiecte de activitate precum „fabricarea vehiculelor militare de luptă“ sau „producţia de caroserii pentru autovehicule“.

Tot la mijlocul lui decembrie două autocare cu angajaţi Damen au venit în Bucureşti să protesteze în faţa Ministerului Economiei dată fiind restructurarea ce se anunţă.

Şantierul raporta o cifră de afaceri de 88,5 mil. lei şi pierderi de 108,6 mil. lei în 2020, ultimul an în care sunt prezentate datele la mfinante.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici