Reţea criminală care exploata peste 100 de muncitori români şi moldoveni destructurată în Spania. Cum erau racolaţi şi condiţiile mizere în care trăiau - VIDEO

Garda Civilă spaniolă a destructurat o organizaţie criminală care opera în diferite provincii din Spania şi care se ocupa cu exploatarea a cel puţin 145 de muncitori de naţionalitate română şi moldovenească, potrivit publicaţiei diariojaen.es.

1771 afișări
Imaginea articolului Reţea criminală care exploata peste 100 de muncitori români şi moldoveni destructurată în Spania. Cum erau racolaţi şi condiţiile mizere în care trăiau - VIDEO

Reţea criminală care exploata peste 100 de muncitori români şi moldoveni destructurată în Spania. Cum erau racolaţi

Modul de operae s-a bazat, pe de o parte, pe metoda înşelăciunii şi, pe de altă parte, pe oferte false de locuri de muncă online. Victimele erau duse la diferite ferme cu obiectivul de a fi exploatate prin muncă şi erau folosite la recoltarea diferitelor culturi agricole.

După ce erau racolaţi, erau transferaţi cu diferite mijloace de transport în diferite zone de exploatare a forţei de muncă, unde au fost nevoiţi să desfăşoare activităţile în condiţii precare. De asemenea, locuiau în locuri supraaglomerate şi fără ca drepturile lor fundamentale să fie respectate.

Operaţiunea Gărzii Civile a dus la arestarea a 16 persoane în provinciile Jaen, Huelva, Córdoba, Badajoz şi Albacete. Toate aceste persoane se ocupau de racolarea, transferul şi controlul victimelor, printre care au fost incluşi şi cinci oameni de afaceri care au acţionat în complicitate cu această organizaţie.

Dintre cele peste 145 de victime depistate, 18 dintre ele au fost identificate şi eliberate până în prezent, toate de naţionalitate română şi moldovenească, fiind transferate ulterior către diferiţi ONG-uri. Acesta a fost modul în care organizaţia criminală acţiona, racola victimele cu oferte false de angajare şi le exploatau ulterior în timp ce locuiau în camere foarte mici şi în condiţii precare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici