Reţea de falsificatori de carduri bancare, depistată în Capitală

Poliţiştii bucureşteni au prins, joi, trei tineri suspectaţi de falsificare de carduri bancare, informaţiile de pe banda magnetică a cardurilor fiind obţinute cu ajutorul unuia dintre ei, angajat al unei firme de curierat rapid.

30 afișări
Imaginea articolului Reţea de falsificatori de carduri bancare, depistată în Capitală

Reţea de falsificatori de carduri bancare, depistată în Capitală (Imagine: Mediafax Foto)

Poliţia Română a anunţat, vineri, că poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au organizat o acţiune pentru prinderea celor trei tineri, Adrian T. (34 de ani), George N. (23 de ani), ambii din Bucureşti, şi Alecu T. (35 de ani), din comuna Singureni, judeţul Giurgiu.

Cei trei tineri sunt suspectaţi că, în cursul lunii iunie, folosindu-se de faptul că George N. este angajat al unei firme de curierat rapid, au sustras plicuri care conţineau carduri bancare. Ei au desigilat plicurile şi au copiat informaţiile de pe banda magnetică a cardurilor.

Poliţiştii au destructurat gruparea înainte ca acele carduri copiate să ajungă la deţinători, iar aceştia să fie prejudiciaţi prin retrageri de numerar.

Suspecţii au fost prinşi în flagrant în momentul în care T. Adrian şi T. Alecu primeau de la N. George plicurile ce conţineau cardurile bancare, aceştia urmând să copieze datele stocate pe banda magnetică.

Anchetatorii au ridicat pentru cercetări, de la locuinţele celor trei tineri, mai multe bunuri, printre care şi unităţi de computere despre care se presupune că au fost folosite în activitatea infracţională.

Poliţiştii au extins cercetările asupra lui T. Adrian, stabilind că acesta este suspectat că a racolat mai multe persoane pentru obţinerea de credite bancare, folosind documente falsificate.

Adrian T. a fost reţinut 24 ore şi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii continuă cercetările, membrii reţelei fiind acuzaţi de furt, violarea secretului corespondenţei, falsificarea instrumentelor de plată electronică şi deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici