Video Reţea de trafic de minori şi proxenetism, anihilată la Iaşi

Poliţiştii de frontieră ieşeni au descoperit o grupare formată din patru persoane, cu vârste cuprinse între 29 şi 76 de ani, implicate în trafic de minori şi proxenetism în scopul exploatării sexuale, membrii reţelei fiind cercetaţi în stare de libertate.

69 afișări

Potrivit poliţiştilor, grupul infracţional a acţionat în perioada 2006-2010, fiind format din patru bărbaţi, între care şi un bătrân de 76 de ani, din localitatea Târgu Frumos, care se ocupa direct, sau prin intermediari, cu racolarea minorelor sub pretextul oferirii unui loc de muncă, cazare şi bani.

Bărbatul racola minore din familii cu o situaţie financiară foarte modestă sau din familii destrămate.

"Odată ajunse la domiciliul acestuia, tinerele racolate erau determinate să accepte, în schimbul unor sume de bani, întreţinerea de raporturi sexuale cu el, după care erau obligate să practice prostituţia cu diferiţi clienţi, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 20 şi 70 de lei", se arată într-un comunicat de presă remis, marţi, presei de către conducerea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Iaşi.

Poliţiştii susţin că cea mai mare parte din banii obţinuţi de pe urma prostituţiei erau însuşiţi de către bărbatul de 76 de ani.

Potrivit IJPF Iaşi, în timpul unei percheziţii domiciliare la locuinţa bătrânului, au fost descoperite două tinere.

Cele patru persoane implicate în dosar sunt cercetate penal pentru trafic de minori şi proxenetism, în stare de libertate. În cazul bătrânului de 76 de ani s-a dispus şi interdicţia de a părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile, acesta fiind acuzat şi de viol şi act sexual cu un minor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici