Video Reţea de traficanţi de droguri, destructurată în Buzău

Poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău au destructurat o reţea de traficanţi de droguri care aproviziona centrul vechi al Bucureştiului, drogurile fiind aduse în România, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, cel mai probabil, din Maroc, prin Spania.

107 afișări

Oamenii legii din Buzău au intrat pe firul reţelei în urmă cu mai multe luni, verificările pornind de la un buzoian în vârstă de 24 de ani care a încercat să plaseze droguri pe piaţa locală.

În urma monitorizării activităţii buzoianului, poliţiştii au mai prins alte cinci persoane care vindeau stupefiante în centrul vechi al Capitalei. Atunci, oamenii legii nu au reuşit să afle de unde provin aceste droguri, cine le introduce în ţară şi cine le oferă spre vânzare celor şase traficanţi.

În urma verificărilor amănunţite, anchetatorii i-au descoperit pe cei care aprovizionau grupul deja destructurat format din cele şase persoane.

Potrivit agentului Amalia Vlădescu de la Biroul de Relaţii cu Presa al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Buzău, este vorba despre un bucureştean de 26 de ani care a fost prins în flagrant în timp ce primea o parte din banii pe care îi ceruse în schimbul unor droguri. Tânărul era ajutat de o fată în vârstă de 21 de ani, tot din Bucureşti, care, la rândul ei, plasa pe piaţa bucureşteană droguri de risc.

Pe parcursul verificărilor, s-a stabilit că numai în luna iulie, cei doi au introdus în ţară, din Spania, 29 de caşete a câte zece grame de rezină de canabis, o parte din droguri fiind vândute în Bucureşti.

Pe perioada documentării activităţii infracţionale, poliţiştii au ridicat alte 21 de grame de cannabis şi aproximativ 120 de grame de rezină de cannabis, produse ce fuseseră vândute de tânărul de 26 de ani.

Cei doi bucuşteni au fost reţinuţi de procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Buzău pentru trafic de droguri de risc, deţinere de droguri de risc şi introducere în ţară a drogurilor de risc. Ulterior, Tribunalul Buzău a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, a spus agentul Amalia Vlădescu de la Biroul de Relaţii cu Presa al IPJ Buzău.

În prezent, tânărul de 26 de ani se află în arest preventiv prelungit, în timp ce femeia care îl ajuta să vândă drogurile este cercetată în libertate, după ce a fost eliberată din arest pe perioada de 29 de zile.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, drogurile care erau plasate pe piaţa românească erau aduse din Spania. Cel mai probabil, sursa iniţială a stupefiantelor era Maroc. Pentru a fi introduse în Spania, cărăuşii porţionau prafurile, le puneau în caşete si apoi le înghiţeau. Din Spania si până în România, haşisul era trimis prin diverse firme de curierat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici