Reţea de traficanţi de persoane, destructurată în Harghita

O reţea de trafic de persoane a fost destructurată de poliţiştii din Harghita, cei 12 membri ai acesteia fiind suspectaţi că au racolat şi au transportat în Germania mai multe tinere din Mureş şi Harghita, pe care le-au obligat să se prostitueze.

555 afișări
Imaginea articolului Reţea de traficanţi de persoane, destructurată în Harghita

Reţea de traficanţi de persoane, destructurată în Harghita

Biroul de Presă al Poliţiei Judeţene Harghita a informat, sâmbătă, că poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, în colaborare cu Biroul de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş şi procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Harghita, au făcut, joi, 13 percheziţii domiciliare în judeţele Harghita şi Mureş, la locuinţele a 12 persoane cercetate pentru implicare în constituirea, aderarea şi sprijinirea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de persoane.

Oamenii legii au dus la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Harghita 11 suspecţi, din totalul celor 12 persoane care alcătuiau reţeaua de traficanţi, la finalul audierilor aceştia fiind reţinuţi pentru 24 de ore.

De asemenea, în urma percheziţiilor din locuinţele suspecţilor au fost ridicaţi 11.280 de euro, 5.390 de lei şi 188.000 de forinţi, mai multe medii de stocare a datelor informatice, telefoane mobile, cartele sim, o armă de tir cu aer comprimat deţinută ilegal şi câteva zeci de grame de aur. Totodată, au fost indisponibilizate, în vederea instituirii sechestrului asigurător, patru autoturisme de lux.

În urma investigaţiilor, poliţiştii harghiteni au stabilit că în cursul acestui an cei 12 membri ai grupării infracţionale au racolat şi au transportat în localitatea Nurnberg din Germania mai multe tinere din judeţele Harghita şi Mureş, pe care le-au obligat să se prostitueze, obţinând astfel sume importante de bani.

Vineri, Tribunalul Harghita a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele a doi dintre suspecţi, iar în cazul celorlalţi nouă a fost dispusă interdicţia de a părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Harghita, Gheorghe Filip, cel de-al doisprezecelea membru al reţelei este cercetat în libertate, întrucât oamenii legii au apreciat că nu prezintă pericol social şi că nu a fost implicat la fel de mult ca şi ceilalţi.

Printre cei 12 membri ai reţelei destructurate se află şi o femeie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici