Revenirea spitalelor COVID la activitatea obişnuită. Ministrul Sănătăţii, despre noul ordin DSP

  • Ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă a declarat, sâmbătă, în judeţul Giurgiu, că Spitalul Foişor a revenit la statutul non-Covid.
  • Ministrul a anunţat că săptămâna viitoare va fi finalizat un ordin care permite DSP-urilor să reavizeze spitalele.
  • Decizia va fi luată în funcţie de rata de incidenţă COVID şi de numărul de paturi ocupate.
610 afișări
Imaginea articolului Revenirea spitalelor COVID la activitatea obişnuită. Ministrul Sănătăţii, despre noul ordin DSP

Ioana Mihăilă: Spitalul Foişor a revenit la statutul non-Covid

„Săptămâna aceasta am avut discuţii atât cu managerii spitalelor din ţară, cât şi cu DSP-urile, şi am convenit un prim draft de modificare a ordinului de ministru, aşa încât să stabilim nişte criterii şi nişte trepte clare care, raportat la incidenţa din judeţul respectiv şi raportat la numărul de paturi de Terapie Intensivă ocupate, să ne dea liniile şi timpii în care putem să reducem numărul de paturi Covid şi să creştem numărul de paturi pentru pacienţii non-Covid”, a declarat Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătăţii speră ca săptămâna viitoare să fie adoptat acest ordin, „aşa încât DSP-urile să aibă baza legală să reavizeze spitalele pe noile condiţii”.

Ioana Mihăilă a anunţat că Spitalul Foişor a revenit la statutul non-Covid.

„Foişorul a revenit la statutul non-Covid de săptămâna aceasta, a primit deja avizul DSP şi pacientul care exista a fost menţinut în izolator”, a mai spus Mihăilă.

Ministrul Sănătăţii a participat sâmbătă, în judeţul Giurgiu, la Maratonul Vaccinării din localitatea Vedea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici