Rezidenţiat 2019: Înscrierile pentru examenul de rezidenţiat se încheie marţi

Înscrierile pentru examenul de rezidenţiat se încheie marţi, iar pentru acest an, Ministerul Sănătăţii a scos la concurs aproape 5.000 de posturi pe trei domenii de pregătire. Listele cu toţi candidaţii înscrişi vor fi transmise până vineri.

1566 afișări
Imaginea articolului Rezidenţiat 2019: Înscrierile pentru examenul de rezidenţiat se încheie marţi

Rezidenţiat 2019: Înscrierile pentru examen se încheie marţi

Ministerul Sănătăţii organizează, pe 8 decembrie, examenul de intrare în Rezidenţiat, fiind scoase la concurs aproape 5.000 de posturi pe trei domenii de pregătire.

La fel ca în anii trecuţi, concursul se va desfăşura în 6 centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, după aceeaşi metodologie, pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

Anul acesta sunt scoase la concurs 4.710 locuri şi posturi pe cele 3 domenii de pregătire. Sunt 3.960 locuri şi posturi la domeniul medicină, 398 medicină dentară şi 256 farmacie şi 96 locuri pentru ministerele cu reţea sanitară proprie ( MApN, Ministerul Justiţiei şi MAI).

Pentru această sesiune, Ministerul Sănătăţii a suplimentat cu 558 numărul posturilor şi locuri pe domeniul medicină, faţă de numărul de absolvenţi.

Înscrierea candidaţilor a început în data de 7 noiembrie şi se va finaliza în 19 noiembrie.

Transmiterea listelor cu candidaţii înscrişi de către direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti la Ministerul Sănătăţii se va face până cel târziu 22 noiembrie 2019.

„Ministerul Sănătăţii a prevăzut ca centralizarea listelor şi repartizarea candidaţilor pe centre universitare să se realizeze cel târziu în data de 25 noiembrie 2019, iar afişarea pe site-ul rezidenţiat.ms.ro a listelor cu candidaţii admişi în concurs, pe centre universitare şi domenii să fie făcută în 27 noiembrie 2019.

Sesizarea de către candidaţi a eventualelor erori de redactare se va face până cel târziu 29 noiembrie 2019, iar în 5 decembrie se va afişa pe site-ul rezidenţiat.ms.ro şi pe site-urile facultăţilor de medicină şi farmacie repartizarea candidaţilor pe săli în funcţie de domeniul pentru care s-au înscris”, se arată într-un comunicat de presă.

Calendarul examenului arată în felul următor:

În perioada 17-19 decembrie 2019 se va face alegerea posturilor/locurilor de candidaţi în funcţie de punctajul obţinut.

Între 6-14 ianuarie 2020, viitorii rezidenţi vor semna contractele individuale de muncă cu unităţile sanitare, iar între 14-16 ianuarie se va face repartiţia pe clinici de pregătire.

Încadrarea în unităţile medicale ca rezidenţi este prevăzută în 1 februarie 2020.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici