REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2019. Unde s-au afişat primele rezultate. Note medicină 2019

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2019. Mii de tineri s-au bătut pentru un loc la facultăţile de medicină din Bucureşti şi din ţară. Astăzi s-au afişat rezultatele la admitere UMF CLUJ 2019, iar pentru admiterea la medicină în Capitală şi în alte centre universitare rezultatele urmează a fi afişate. Află pe Mediafax.ro daca ai fost admis.

50318 afișări
Imaginea articolului REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2019. Unde s-au afişat primele rezultate. Note medicină 2019

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2019.

La programul de studiu Farmacie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca ultima notă de admitere la licenţă, pe locuri la buget, a fost 5,26, în timp ce prima a fost 10, transmite corespondentul MEDIAFAX. 

VEZI NOTELE AICI

Potrivit unui comunicat al UMF Cluj-Napoca transmis, joi, cu rezultatele examenului de admitere, la Farmacie au fost înscrişi 88 de candidaţi, număr mai mic decât cel al locurilor scoase la concurs.

„La examenul de admitere la UMF Cluj-Napoca au concurat 1.727 de candidaţi pentru 650 de locuri la buget, dintre care 1 loc pentru candidaţii rromi şi 1 loc pentru candidaţii din mediul rural, şi 261 de locuri cu taxă. Examenul de admitere a constat într-o probă unică, scrisă, în limba română, după sistemul grilă. La programul de studiu Farmacie au fost 88 de candidaţi înscrişi, concurenţa fiind de 0,92/loc. La licenţă locuri bugetate prima notă de admitere a fost 10, ultima notă 5,26. La locuri cu taxă, prima notă a fost 9,82, iar ultima notă 9,27", se arată în documentul citat.

Dintre cei 88 de candidaţi la Farmacie, 6 au fost declaraţi respinşi, iar, în urma examenului, au mai rămas 15 locuri neocupate la buget şi 48 la taxă. Astfel, în urma acestei situaţii, conducerea UMF va analiza dacă se va organiza un nou concurs la toamnă pentru ocuparea locurilor libere.

Note de intrare de 5 au fost înregistrate şi la programul de studiu Medicină Dentară, unde au fost 202 candidaţi înscrişi, iar concurenţa a fost de 2,43/loc.

„La locuri bugetate prima notă a fost 8,35, iar ultima notă 5,53. La locuri cu taxă prima notă 7,87, ultima notă 5,44", se mai arată în comunicatul UMF.

Şi la Balneokinetoterapie şi recuperare au fost candidaţi admişi cu nota 5,03, dar la taxă, în timp ce la buget ultima notă a fost 7,15.

La programul de studiu Medicină au fost 771 de candidaţi înscrişi, concurenţa fiind de 2,57/loc, prima notă de intrare la locuri bugetate fiind 9,36, iar ultima notă 7,25.

Un număr de 5 candidaţi au fost admişi fără concurs, la programul de studiu Medicină (buget), fiind olimpici cu performanţe recunoscute la concursuri naţionale şi internaţionale.

Rezultate Admitere Medicină UMF Bucureşti 2019

Rezultatele la additere pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti au fost afişate anul trecut în 26 iulie, iar în acest an acestea vor fi afişate în curând.

Rezultate admitere medicina 2019 AICI, imediat ce vor fi afişate

ADMITERE MEDICINĂ. Pentru admiterea în Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, concurs care a avut loc loc miercuri, 24 iulie 2019,  în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) s-au înscris 3.058 de candidaţi. 

Reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti au anunţat că pentru concursul de admitere, în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) s-au înscris 3.058 de candidaţi, dintre care 19 sunt absolvenţi care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat, iar 31 sunt olimpici naţionali sau internaţionali.

Aceştia, cu excepţia celor 31 de olimpici care sunt declaraţi deja admişi, au concurat pentru ocuparea celor 1.154 de locuri, finanţate de la bugetul de stat şi 310 locuri cu taxă scoase la concurs de către Ministerul Educaţiei.

"În ceea ce priveşte repartizarea cifrei de şcolarizare pe facultăţi pentru admiterea în anul universitar 2019-2020, aceasta creionează pentru specializarea „medicină” un număr de 360 de credite, pentru o durată de 6 ani de studiu (650 locuri finanţate de la buget şi 200 locuri cu taxă). Pentru specializarea “medicină dentară” regăsim un număr similar de credite, având aceeaşi perioadă de studiu (180 locuri finanţate de la buget şi 74 locuri cu taxă), la facultatea de farmacie , 300 de credite pentru 5 ani de studiu (150 locuri finanţate de la buget şi 20 locuri cu taxă), în timp ce la FMAM , pe segmentul Moaşe şi Asistenţă medicală generală pentru 4 ani de studiu, 240 de credite (95 locuri finanţate de la buget şi 4 locuri cu taxă), iar pentru alte specializări FMAM care însumează 3 ani de studiu şi 180 de credite, au fost repartizate 75 de locuri finanţate de la buget şi 12 de locuri cu taxă, iar alte 4 locuri fiind scoase la concurs pentru absolvenţii din centrele de plasament", potrivit sursei citate.

La Facultatea de Medicină, peste 2.000 de candidaţi

Pentru cele 650 de locuri la Facultatea de Medicină s-au înscris 2.002 candidaţi, pentru Facultatea de Medicină Dentară, 448 de candidaţi/180 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie, 181 de candidaţi/150 de locuri, iar pentru FMAM (4 sau 3 ani de studiu), 427 de candidaţi/170 de locuri.

Pentru candidaţii ale căror medii de admitere nu vor permite accederea la studiile universitare de licenţă pe locurile finanţate de la bugetul de stat, sunt puse la dispoziţie alte 310 de locuri cu taxă.

Anul trecut, la UMF „Carol Davila” au fost scoase la concurs 1.100 de locuri, finanţate de la bugetul de stat pentru care s-au înscris 2.976 de candidaţi, dintre care 12 absolvenţi care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat, iar 26 olimpici naţionali sau internaţionali, iar în 2017, la examenul de admitere in Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti au concurat 2.996 de candidati pentru ocuparea celor 1.000 de locuri bugetate de catre Ministerul Educatiei.

Institutul Medico–Militar

În planul de şcolarizare în instituţii militare de învăţământ din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, pentru Institutul Medico–Militar au fost aprobate 70 de locuri bugetate , pentru anul universitar 2019-2020, repartizate astfel: Medicină-50 de locuri, Medicină Dentară-10 locuri şi Farmacie-10 locuri. Admiterea pe aceste locuri se va susţine la aceeaşi dată şi în aceleaşi condiţii de concurs ca şi la facultăţile Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”. Pentru ocuparea acestor locuri s-au înscris 148 de candidaţi.

Taxa de studiu stabilită de Senatul UMF “Carol Davila” pentru ciclul de studii universitare de licenţă pentru anul universitar 2019–2020 este de 9000 lei /an de studiu pentru Medicină, Medicină dentară şi Farmacie şi 6000 lei/an de studiu pentru FMAM. Taxa de studiu anuală va fi platită în 3 tranşe (prima tranşă - 50% din taxa anuală, a doua tranşă – 25% din taxa anuală şi a treia tranşă – 25% din taxa anuală).

Rezultate finale Admitere Medicină 2019 Bucureşti, UMF „Carol Davila”. 

Rezultate Admitere Medicină UMF IAŞI 2019

 

La Iaşi s-a ajuns, pentru la medicină generală, la o concurenţă de 3,30 pe un loc, iar la asistenţă generală de 6 pe loc. Rezultate Admitere Medicină UMF IAŞI 2019 AICI

ADMITERE MEDICINĂ 2019. În total, anul acesta UMF Iaşi a scos la concurs 725 de locuri bugetate, la cele opt specializări, dar şi 597 de locuri la taxă. Cea mai căutată, deocamdată, este facultatea de asistenţă medicală generală, unde după primele patru zile sunt deja 6 dosare pe un loc. Însă şi la Medicină Generală concurenţa este destul de mare. Cei care au vrut să îşi depună dosarele au trebuit să aştepte la rând chiar şi câteva ore. După primele patru zile la Medicină Generală şi-au depus dosarul 989 de absolvenţi de liceul, iar concurtenţa este de 3,30 pe loc bugetat.

Rezultate Admitere Medicină UMF CLUJ 2019

 
Astăzi s-au afişat rezultatele la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”. Vezi AICI dacă ai fost admis. Rezultate admitere medicină AICI
 
Rezultate Admitere UMF CLUJ 2019. Rezultate admitere medicină. Pe 25 iulie,  în intervalul orar 8 – 14, candidaţii pot depune contestaţii.

Pe 26 iulie va avea loc afişarea rezultatelor finale după contestaţii. iar între 26 iulie şi 9 august se vor confirma locurile.

La Cluj, absolvenţi de liceu din Cluj-Napoca, dar şi din alte localităţi din ţară s-au înghesuit în acest an pentru a se înscrie la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) ”Iuliu Haţieganu”, atraşi atât de prestigiul instituţiei, cât şi de salariile mari ale medicilor.

Înscrierile la UMF Cluj-Napoca se desfăşoară în perioada 15 – 19 iulie, fiind înscrişi peste 1.200 de candidaţi. Universitatea clujeană a scos pentru anul universitar 2019/2020 un număr de 650 de locuri la licenţă buget şi 261 de locuri cu taxă.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici