Rezultate BAC 2019 Bucureşti. Află ce note au obţinut elevii din Bucureşti la examenul de Bacalaureat 2019

Ministerul Educaţiei publică luni, până la ora 12.00, primele rezultate la examenul de Bacalaureat 2019. Elevii din Bucureşti vor putea depune contestaţiile între orele 12.00 şi 16.00, iar rezultatele finale la BAC 2019 vor fi afişate sâmbătă, 13 iulie.

3355 afișări
Imaginea articolului Rezultate BAC 2019 Bucureşti. Află ce note au obţinut elevii din Bucureşti la examenul de Bacalaureat 2019

Rezultate BAC 2019 Bucureşti

Rezultate BAC 2019 Bucureşti

Ministerul Educaţiei anunţă că primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2019, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, vor fi publicate în data de 8 iulie, până la ora 12:00.

Elevii vor putea depune contestaţiile în intervalul oral 12.00 - 16.00.

Un număr de 136.087 de candidaţi, 116.316 din promoţia curentă şi 19.771 din promoţiile anterioare, s-au înscris pentru a susţine prima sesiune a examenului de bacalaureat 2019, ale cărei probe scrise încep luni cu Limba şi literatura română, anunţă Ministerul Educaţiei.

Incidente la BAC 2019

Din cei aproape 14.000 de candidaţi din Capitală care s-au prezentat la proba obligatorie a profilului, din cadrul examenului de Bacalaureat, doi elevi au fost eliminaţi, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Tot ce trebuie să ştie elevii despre depunerea contestaţiilor

Depunerea contestaţiilor pentru prima sesiune a examenului de bacalaureat 2019 se va face între orele 12:00 şi 16:00 în ziua publicării rezultatelor pe site-ul edu.ro, in data de 8 iulie. În perioada 9-12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 13 iulie.

BAC 2019. Calendarul sesiunii din toamnă

În perioada 15-19 iunie, candidaţii se pot înscrie pentru sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat. Pe 26 iunie, acelaşi lucru îl pot face şi absolvenţii care au promovat examenele de corigenţe.

Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română - proba Ea) - se va desfăşura pe 21 august. O zi mai târziu, pe 22 august, se va desfăşura şi proba scrisă la limba şi literatura maternă - proba Eb).

Pe 23 august, candidaţii înscrişi în sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat vor susţine proba obligatorie a profilului - proba Ec) - adică Istorie şi Matematică.

Următoarea şi ultima probă scrisă a sesiunii din toamnă a examenului de Bacalaureat se va desfăşura pe 26 august. Aceasta este proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - Geografie, Sociologie, Logică, Informatică, Chimie sau Anatomie - Biologie.

În zilele de 27 şi 28 august se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A, urmând ca pe 29 august să se ţină evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B.

Proba D - evaluarea competenţelor digitale, se va desfăşura pe între 30 august şi 2 septembrie.

Proba finală a sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat 2019 se va desfăşura în perioada 2-3 septembrie. Este vorba despre evaluarea competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională - proba C.

Vezi aici SUBIECTELE PRIMEI SESIUNI A  BACALAUREATULUI 2019 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici