REZULTATE BACALAUREAT 2014 VÂLCEA: 61,92% din candidaţi au promovat

În judeţul Vâlcea 61,92 la sută din candidaţi au promovat examenul, cele mai bune rezultate fiind înregistrate la Colegiul "Matei Basarab" din Râmnicu Vâlcea.

2107 afișări
Imaginea articolului REZULTATE BACALAUREAT 2014 VÂLCEA: 61,92% din candidaţi au promovat

REZULTATE BACALAUREAT 2014 VÂLCEA (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

În judeţul Vâlcea, procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat este de 61,92, cele mai bune rezultate fiind obţinute la Colegiul Naţional "Matei Basarab", unde 97,93 la sută din absolvenţi au promovat.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, în judeţ, la bacalaureat, s-au înscris 3.522 de absolvenţi, iar la probe s-au prezentat 3.346 candidaţi. Dintre aceştia, 2.072 au promovat examenul, iar patru au fost eliminaţi.

Procentul de promovabilitate la bacalaureat este de 61,92, iar un singur absolvent a luat media 10.

Cel mai mare procent de promovabilitate se înregistrează la Colegiul Naţional de Informatică "Matei Basarab" din Râmnicu Vâlcea, unde 97,93 la sută din absolvenţi au luat bacalaureatul, iar cel mai slab rezultat este la Liceul Tehnologic Măciuca, unde promovabilitatea este de 11 la sută.

Spre deosebire de anii trecuţi, în judeţul Vâlcea nu mai există licee unde niciun candidat să nu fi luat examenul.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici