REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 - CLUJ: Peste 88 la sută din candidaţi au obţinut medii peste 5

Peste 88 la sută din candidaţii care au susţinut EVALUAREA NAŢIONALĂ în judeţul Cluj au obţinut medii peste 5, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Valentin Cuibus, considerând că rezultatul "bun" se bazează pe orele suplimentare făcute cu elevii, pe simulări şi pe controalele din şcoli.

1179 afișări

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă după-amiază, de ISJ Cluj, procentul mediilor peste 5 la EVALUAREA NAŢIONALĂ în Cluj este de 88,15.

"La acest examen nu putem vorbi de promovabilitate, întrucât toţi elevii, indiferent de notă, vor intra la liceu. Alte informaţii, reprezentând statistici şi comparaţii, vor fi comunicate duminică, într-o conferinţă de presă", se arată în documentul citat.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că procentul mediilor peste 5 înregistrat în judeţ este unul "bun".

"Procentul este unul bun şi cred că are la bază măsurile luate în timpul anului şcolar, privind controalele efectuate, mai ales în unităţile de învăţământ din mediul rural, orele suplimentare de matematică şi limba română organizate cu elevii clasei a VIII-a, dar şi cele două simulări complete desfăşurate", a spus Cuibus.

În judeţul Cluj au susţinut EVALUAREA NAŢIONALĂ aproape 4.400 de absolvenţi de clasa a VIII-a.

Elevii nemulţumiţi de mediile obţinute pot depune contestaţii până la ora 22.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici