REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 - IAŞI: Aproape trei sferturi dintre absolvenţii de clasa a VIII-a au promovat

Aproape trei sferturi dintre absolvenţii de clasa a VIII-a din judeţul Iaşi au promovat la Evaluarea Naţională, cu 12 la sută mai mult ca anul trecut, şefa ISJ Iaşi, Camelia Gavrilă, susţinând că mediile au crescut foarte mult şi că este posibil ca la liceele de elită să se intre cu peste 9,40.

5918 afișări
Imaginea articolului REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 - IAŞI: Aproape trei sferturi dintre absolvenţii de clasa a VIII-a au promovat

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013: Aproape trei sferturi dintre absolvenţii de clasa a VIII-a din Iaşi au promovat (Imagine: Liviu Chirica/Arhiva Mediafax Foto)

Şefa ISJ Iaşi, Camelia Gavrilă, a declarat, sâmbătă, că în judeţul Iaşi promovabilitatea la EVALUAREA NAŢIONALĂ este de 74,71 la sută, cu 12 procente mai mult ca în anul anterior.

În judeţul Iaşi, la EVALUAREA NAŢIONALĂ din acest an au participat 6.770 de elevi.

"Rata de promovare a crescut cu 12 la sută faţă de 2012. Astfel, la proba de Limba română, 85 la sută din candidaţi au luat note peste 5 la EVALUAREA NAŢIONALĂ, faţă de 81 la sută anul trecut. Evoluţia cea mai vizibilă este la Matematică, unde 71 la sută dintre elevi au promovat, faţă de 49 la sută în 2012", a afirmat şefa ISJ Iaşi, Camelia Gavrilă.

Potrivit acesteia, la Română au fost 101 note de 10, faţă de 69 în anul anterior, în timp ce la Matematică s-au obţinut 572 de note de 10.00, faţă de 284, în 2012.

Şefa ISJ Iaşi susţine că subiectele la proba de Matematică au fost mai abordabile ca în 2012, ea adăugând că mediile sunt mai ridicate ca anul trecut.

"Estimăm că mediile de admitere vor creşte foarte mult. Este posibil ca elevii să nu mai intre la un liceu foarte bun cu media de 9,40, spre exemplu. Comparând rezultatele de anul trecut cu cele de anul acesta, observăm că elevii care se încadrau în note de 8,50 - 9,50 anul trecut, au acum note de 9,00 - 9,50", a mai spus Camelia Gavrilă.

Ea a precizat că unităţile de învăţământ au preluat situaţia mediilor din centrele de evaluare, rezultatele urmând a fi afişate în şcolile ieşene în cursul după-amiezii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici