REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2013 - COVASNA: 12 candidaţi au promovat după contestaţii. Promovabilitatea este 43,56 la sută

Un număr de 12 candidaţi din judeţul Covasna au promovat bacalaureatul după soluţionarea contestaţiilor, astfel că în judeţ promovabilitatea la acest examen a ajuns de la 42,74 la sută la 43,56 la sută.

198 afișări

Potrivit rezultatelor afişate, vineri, pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna, procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat este de 43,56, faţă de 42,74, cât era înainte de soluţionarea contestaţiilor.

Dacă înaintea soluţionării contestaţiilor 868 de candidaţi au fost declaraţi respinşi, în urma rezultatelor finale numărul acestora a scăzut la 856.

Potrivit ISJ Covasna, în cazul candidaţilor din promoţia curentă, 46,51 la sută au reuşit să promoveze examenul, iar din promoţiile anterioare 30,18 la sută au obţinut note de trecere.

Potrivit rezultatelor finale, la secţia maghiară, promovabilitatea este de 37,76 la sută, iar la cea română - 55,53 la sută.

La profilul teoretic, promovabilitatea este de 64,39 la sută, la cel tehnologic - 16,39 la sută, iar la cel vocaţional - 34,22 la sută.

Cele mai mari procente de promovabilitate s-au înregistrat la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" (95,16) şi Liceul Teoretic "Szekely Miko" (85,06), ambele din Sfântu Gheorghe, iar cele mai mici la Liceul Tehnologic "Apor Peter" din Târgu Secuiesc (de 12,39) şi Liceul Tehnologic "Nicolae Bălcescu" din Întorsura Buzăului (12,5).

Potrivit ISJ Covasna, la examene s-au înscris 1.686 de absolvenţi de clasa a XII-a, din care s-au prezentat 1.522, iar trei au fost eliminaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici