REZULTATE FINALE: Mircea Hava a câştigat cel de-al cincilea mandat de primar al municipiului Alba Iulia

Candidatul PDL la funcţia de primar al municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a câştigat al cincilea mandat, devansându-l pe principalul său contracandidat, deputatul Călin Potor (USL), cu peste 13 procente.

724 afișări
Imaginea articolului REZULTATE FINALE: Mircea Hava a câştigat cel de-al cincilea mandat de primar al municipiului Alba Iulia

Mircea Hava (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit rezultatelor finale anunţate de BEM Alba Iulia, Mircea Hava a primit, în urma alegerilor locale de duminică, 15.733 de voturi, principalul său contracandidat, deputatul liberal Călin Potor (USL), 11.538 de voturi, iar candidatul Partidului Poporului - Dan Diaconescu, Dorin Şerdean, a fost votat de 2.413 de alegători.

Mircea Hava a obţinut astfel 49,61 la sută din voturile alegătorilor, iar deputatul liberal Călin Potor (USL) 36,32 la sută.

În Consiliul Local Alba Iulia, PDL a câştigat, potrivit rezultatelor finale, zece mandate, USL - nouă mandate, iar PP - DD, două mandate.

În mandatul 2008- 2012, PDL a avut 14 mandate, PNL - patru mandate, iar PSD - trei mandate.

De asemenea, în 2008 Hava a câştigat alegerile pentru Primăria Alba Iulia cu aproximativ 65 la sută din voturi, iar în 2004 a fost votat de aproape 72 la sută dintre cetăţeni.

Mircea Hava este la al cincilea mandat de primar al municipiului Alba Iulia, dar a mai fost edil şi între anii 1991 şi 1992 şi viceprimar între 1994 şi 1996.

Din anul 1994, Mircea Hava a condus filiala PD Alba, iar apoi PDL. În prezent, Hava este şi vicepreşedinte al PDL la nivel naţional.

Hava a avut, duminică, nouă contracandidaţi în lupta pentru funcţia de primar al municipiului Alba Iulia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici