Rezultate la bacalaureat: 75 de elevi din judeţul Dolj au reuşit să promoveze după contestaţii

Un număr de 75 de elevi din judeţul Dolj, care au contestat notele pe care le-au obţinut la probele scrise ale bacalaureatului, au reuşi să promoveze examenul după recorectarea lucrărilor, în timp ce 71 de absolvenţi au primit note mai mici.

379 afișări
Imaginea articolului Rezultate la bacalaureat: 75 de elevi din judeţul Dolj au reuşit să promoveze după contestaţii

Rezultate la bacalaureat: 75 de elevi din judeţul Dolj au reuşit să promoveze după contestaţii (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Potrivit inspectorului şcolar Cerasela Cremene, din cele 2.178 de contestaţii depuse în judeţul Dolj doar în 444 de cazuri s-au modificat notele, pentru restul de 1.734 media rămânând neschimbată.

"Din cele 444 de note modificate, 71 au fost în minus, iar 373 au fost pe plus. Dintre cele 373 pe plus numai 75 de elevi au reuşit să promoveze Bac-ul după recorectare", a declarat Cerasela Cremene.

După ce 75 de elevi au reuşit să treacă examenul de bacalaureat, procentul promovabilităţii în judeţul Dolj a crescut de la 39,74 la 40,84 la sută.

"Nu am făcut o statistică să vedem dacă dintre cei care au obţinut medii mărite au ajuns la note maxime şi nici dacă cei cărora le-au scăzut notele au picat bacalaureatul. Comisia de corectare este dintr-un alt judeţ", a precizat inspectorul şcolar Cerasela Cremene.

Surse din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj susţin că centralizarea datelor de către inspectorat a fost întârziată din cauza unei probleme cu energia electrică la unul dintre centrele de bacalaureat din judeţ.

Aproximativ 2.200 de contestaţii au fost înregistrate, luni, la centrul de examen din judeţul Dolj, în condiţiile în care peste 4.000 de absolvenţi au picat bacalaureatul.

În judeţul Dolj, 4.078 de elevi, din cei 7.221 înscrişi la probele naţionale, nu au reuşit să promoveze bacalaureatul.

Cele mai bune rezultate s-au înregistrat la Colegiul Naţional "Carol I", Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" şi Colegiul Naţional "Elena Cuza", toate din Craiova. La polul opus se situează Colegiul Tehnic "Ştefan Milcu" Calafat, Grupul Şcolar Industrial "C.N.Plopşor" din Pleniţa şi Centrul Şcolar "Beethoven" din Craiova.

Zece elevi din cei 65 din toată ţara care au obţinut media 10.00 la bacalaureat sunt din judeţul Dolj, potrivit datelor oficiale ale Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că 65 de elevi care au reuşit să obţină media zece la bacalaureat vor fi premiaţi de către minister.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici