Rezultate la bacalaureat: Doi elevi ai unui colegiu din Buzău au primit cu aproape trei puncte mai mult după recorectare

Doi elevi de la Colegiul Naţional "Bogdan Petriceicu Hasdeu", din Buzău, care au contestat notele obţinute la limba şi literatura română, au primit, după recorectare, note cu aproape trei puncte mai mult decât cele iniţiale.

676 afișări
Imaginea articolului Rezultate la bacalaureat: Doi elevi ai unui colegiu din Buzău au primit cu aproape trei puncte mai mult după recorectare

Rezultate la bacalaureat: Doi elevi ai unui colegiu din Buzău au primit cu aproape trei puncte mai mult după recorectare (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

Astfel, la Colegiul Naţional "Bogdan Petriceicu Hasdeu", un absolvent care iniţial a fost notat cu 6.70 la română a obţinut, după recorectare, nota 9.40.

Un alt elev al aceluiaşi colegiu a contestat o notă de 6.35 tot la română, primind, după recorectarea lucrării 8.80, diferenţele în cele două cazuri fiind foarte mari şi ridicând semne de întrebare asupra modului în care a fost făcută corectarea lucrărilor.

Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mariana Davidescu, susţine că în astfel de situaţii procedura este clară însă precizări vor veni după ce situaţia va fi adusă la cunoştinţa instituţiei. Cel mai probabil, în cazul acestor teze cu diferenţe foarte mari se va cere o reexaminare din partea unei alte comisii de cadre didactice.

În schimb, la Grupul Şcolar de Arte şi Meserii din municipiul Buzău elevii care au cerut recorectarea lucrărilor au primit note sensibil mai mici decât cele iniţiale. Un exemplu concret este al unui licean care la economie a fost notat de prima comisie cu 4.00, iar de la a doua comisie de profesori corectori a primit nota 2,80.

Potrivit ISJ Buzău, procentul de promovabilitate la Buzău în urma recorectării celor 1.570 de contestaţii depuse la bacalaureat a crescut cu peste un punct, de la 53.20, procent iniţial, la 54.28 la sută în prezent.

Din primele informaţii furnizate de inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Buzău, profersorul Mariana Davidescu, în urma recorectării tezelor de la bacalureat rata de promovabilitate a crescut la 54.28.

Conform sursei citate, în acest moment, în judeţul Buzău se face o analiză a notelor obţinute după recorectare pe materii, o concluzie urmând să fie trasă vineri după-amiază.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici