Rezultate repartizare licee 2019. Peste 4.800 de elevi n-au fost repartizaţi pentru că nu au completat suficiente opţiuni

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat vineri, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a. 4.853 de elevi nu au fost repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni, anunţă instituţia.

1369 afișări
Imaginea articolului Rezultate repartizare licee 2019. Peste 4.800 de elevi n-au fost repartizaţi pentru că nu au completat suficiente opţiuni

Repartizare licee 2019. Peste 4.800 de elevi n-au fost repartizaţi pentru că nu au completat suficiente opţiuni

Au fost repartizaţi 124.308 elevi în învăţământul liceal de stat, dintre care:

- 67.803 în învăţământul liceal - filiera teoretică;

- 40.909 în învăţământul liceal - filiera tehnologică;

- 11.984 de elevi la specializări vocaţionale;

- 600 de elevi în învăţământul militar;

- 2.068 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă

- 944 de elevi în învăţământul special.

În total, au fost completate 1.713.512 opţiuni, rezultând o medie de 15 opţiuni/elev.

188 de candidaţi au fost admişi cu media generală 10.

Liceele cu cei mai mulţi elevi cu media de admitere 10 sunt, în ordine: Colegiul Naţional ”Fraţii Buzeşti” din Craiova - cu 13 candidaţi, Colegiul Naţional ”Ion C. Brătianu” din Piteşti - cu 11 candidaţi şi Colegiul Naţional ”Sf. Sava” din Bucureşti - cu 9 candidaţi.

4.853 de elevi nu au fost repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra în a doua etapă a repartizării (31 iulie - 1 august 2019), alături de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au participat în această etapă, nu s-au înscris sau nu au avut situaţia şcolară încheiată înainte de această etapă.

Conform calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat, în perioada 15 - 18 iulie, candidaţii vor depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admişi. În zilele de 19, 22 şi 23 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaţilor care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizaţi computerizat.

Taguri:
repartizare,
licee,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici