Rezultatele la BAC 2023 au fost afişate. Note obţinute de absolvenţii de liceu la examenul de Bacalaureat, conform edu.ro

  • Luni, 3 iulie, sunt afişate primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2021.
  • Cei peste 110.000 de elevi care au susţinut examenul final vor afla astăzi ce note au luat
  • Potrivit procedurii Ministerului Educaţiei, rezultatele candidaţilor vor fi anonimizate.
4030 afișări
Imaginea articolului Rezultatele la BAC 2023 au fost afişate. Note obţinute de absolvenţii de liceu la examenul de Bacalaureat, conform edu.ro

Rezultatele la BAC 2021 au fost afişate. Note obţinute de absolvenţii de liceu la examenul de Bacalaureat, conform edu.ro. Câte medii de 10 sunt?

Rezultatele la examenul de Bacalaureat 2023 au fost publicate.

Au promovat 91.246 de candidaţi (87.226 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 4.020 din promoţiile anterioare) din totalul celor 125.352 de candidaţi prezenţi, rezultând o rată cumulată de promovare (înainte de contestaţii) de 72,8% (73,3% - 2022 şi 67,8% - 2021).

Potrivit procedurii Ministerului Educaţiei, rezultatele candidaţilor vor fi anonimizate.

Aflarea rezultatelor se face anonimizat, cu respectarea Regulamentului general privind protecţia datelor personale, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută de aceştia”.

Rezultate BAC 2023 în fiecare judeţ

Contestaţii. Cum se depun

Calendarul actualizat al sesiunii de Bac 2023 arată că rezultatele parţiale ar urma să fie afişate luni, 3 iulie 2023, până în ora 12.00. Elevii care sunt nemulţumiţi de rezultatele pot depune contestaţii.

Candidaţii care depun/transmit prin mijloace electronice contestaţii completează şi semnează o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă de faptul că nota acordată ca urmare asoluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Pentru a depune o contestaţie online, candidaţii trebuie să trimită cererea pe adresa de e-mail a centrului de examen, care este de obicei afişată la avizierul şcolii unde au susţinut probele. Dacă nu găsesc la şcoală nicio adresă de e-mail dedicată pentru contestaţii, trebuie să contacteze telefonic centrul de examen pentru a întreba despre ea.

Rezultatele finale vor fi publicate pe 7 iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici