RFI: Legislativul, o piedică în lupta împotriva corupţiei - raport CE

Progresele semnalate în ultimul raport nu au fost menţinute, dimpotriva Comisia Europeană constată regrese în ultimele luni în reforma justiţiei şi combaterea corupţiei la nivel înalt, Legislativul fiind considerat o piedică, transmite RFI.

15 afișări
Imaginea articolului RFI: Legislativul, o piedică în lupta împotriva corupţiei - raport CE

RFI: Legislativul, o piedică în lupta împotriva corupţiei - raport CE

Critici dure la adresa Parlamentului în raportul tehnic privind justiţia şi lupta anticorupţie din Romania, obţinut în exclusivitate de corespondentul RFI la Bruxelles. Legislativul fiind considerat o piedică în lupta împotriva corupţiei la nivel înalt.

Astfel, Bruxellesul spune că eforturile Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost satisfăcătoare in continuare.

Cu toate acestea, "Parlamentul este cel care trebuie să îşî îmbunătăţească abordarea cazurilor de corupţie la nivel înalt şi să permită anchetarea tuturor cazurilor de către organele abilitate".

Comisia Europeană remarcă astfel că, deşi de la ultimul raport s-a permis începerea urmăririi penale în două dosare, în alte două deputaţii şi senatorii au blocat cercetările DNA şi alte trei cazuri au fost amânate. La această problemă se mai adaugă şi faptul că în continuare se raportează "procesele lungi, indulgenţa instanţelor şi practica neunitară în cazuri de mare corupţie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici