Ridicol administrativ: Un bărbat a fost ameninţat cu debranşarea de la reţeaua de apă pentru o datorie de 3 bani

Un gălăţean este ameninţat de o societate edilitară cu debranşarea de la reţeaua publică de apă pentru o datorie de 3 bani. El a primit acasă o notificare prin intermediul unei scrisori care a costat compania de apă de cel puţin 10 ori mai mult decât suma imputată.

1398 afișări
Imaginea articolului Ridicol administrativ: Un bărbat a fost ameninţat cu debranşarea de la reţeaua de apă pentru o datorie de 3 bani

Ridicol administrativ: Un bărbat a fost ameninţat cu debranşarea de la reţeaua de apă pentru o datorie de 3 bani

„Prin prezenta vă aducem la cunoştinţă că în evidenţele contabile ale societăţii noastre, la data de 18.12.2019, figuraţi cu un sold restant în valoare de 0,03 lei (prestaţii şi majorări). Ca urmare a situaţiei descrise, în cazul în care înţelegeţi să nu efectuaţi plata sumei restante în termen de 5 zile lucrătoare.... vom trece la măsura debranşării de la reţeaua publică şi de a vă acţiona în justiţie. Rebranşarea la serviciile de apă se va realiza în termen de trei zile după achitarea unei taxe”, scrie în notificarea primită de gălăţean.

Cetăţeanul care a primit notificarea a postat-o pe Facebook şi a anunţat că vrea să plătească datoria cash, cu o bancnotă de 500 de lei.

„Am rămas puţin surprins că se poate aşa ceva... Să trimiţi notificare pt 0,03 lei.... Când prin Fileşti conducta e spartă de ani de zile, iar apa bălteşte şi se pierde în van.... Vai de steaua voastră, Apă Canal!!”, a scris rău platnicul pe Facebook.

Gălăţenii au făcut haz de necaz de situaţia creată şi i-au oferit soluţii concitadinului lor.

„Sună-i şi întreabă dacă se poate cu cardul!”, a sugerat un gălăţean care i-a dat idei celui care a primit notificarea: „Mă duc cu o filă de 500 ron”, a răspuns acesta pe Facebook.

Potrivit reprezentanţilor societăţii de apă, notificările pentru sumele restante sunt generate automat de un program informatic, iar scrisorile nu sunt verificate de oameni din cauza lipsei de personal.

În situaţii similare se află numeroşi alţi gălăţeni care riscă să rămână fără apă din cauza unor datorii foarte mici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici