Risc de avalanşă de gradul patru din cinci în Munţii Făgăraş

Meteorologii sibieni au anunţat că riscul producerii unor avalanşe în Munţii Făgăraş, la peste 1.800 de metri altitudine, este de patru, pe o scară de la unu la cinci, avertizarea fiind valabilă până duminică, la ora 20.00.

45 afișări
Imaginea articolului Risc de avalanşă de gradul patru din cinci în Munţii Făgăraş

Risc de avalanşă de gradul patru din cinci în Munţii Făgăraş (Imagine: Sebastian David/Mediafax Foto)

Potrivit Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, riscul producerii avalanşelor, pe versantul nordic al Munţilor Făgăraş, la peste 1.800 de metri altitudine, este de patru, pe o scară de la unu la cinci.

Astfel, stratul de zăpadă va prezenta instabilitate accentuată, existând riscul declanşării de avalanşe pe majoritatea pantelor suficient de înclinate, chiar şi la supraîncărcări slabe, se arată în avertizarea meteorologilor.

Potrivit sursei citate, la altitudini mai mici riscul de producere a avalanşelor este de doi, adică risc moderat.

Avertizarea este valabilă până duminică, la ora 20.00.

La rândul lor, salvamontiştii din Buşteni i-au avertizat, duminică, pe turişti să nu urce pe munte întrucât pe toate văile din Masivul Bucegi există risc de producere a unor avalanşe, în condiţiile în care a nins abundent, iar zăpada aşternută peste un strat de gheaţă se poate disloca în orice moment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici