Risc de criză alimentară în România? Chesnoiu, ministrul Agriculturii, despre analizele pe culturi

Analizele făcute nu ne situează în zona de risc din punct de vedere alimentar, a spus joi Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, răspunzând unei întrebări referitoare la riscul unei crize alimentare în România.

2471 afișări
Imaginea articolului Risc de criză alimentară în România? Chesnoiu, ministrul Agriculturii, despre analizele pe culturi

„Atunci când Banca Mondială sau foruruile internaţionale evaluează situaţia o fac la nivel global şi se referă la anumite state care, din păcate, nu-şi pot asigura din producţie internă sau se află pe continente unde circulaţia produselor agroalimentare este îngreunată şi este afectată de impactul războiului din Ucraina. România nu este într-o astfel de situaţie, noi stăm bine la nivelul stocurilor interne până la noua recoltă, dacă ne referim la cereale, iar sistemuele de aprovizionare la nivelul UE funcţionează fără perturbîări majore, deci lucrurile acestea nu se referă la ţara noastră”, a declarat ministrul Agriculturii, la finalul şedinţei de Guvern de joi.

Acesta spune că ploile din aprilie au ajutat culturile agricole.

„Avem analize permanente la Ministerul Agriculturii să vedem în ce stadiu suntem cu gradul de răsărire a culturilor de toamnă, şi suntem bine, peste 98% din culturile însămânţate se află într-o stare de vegetaţie normală. Am început campania de însămânţări de primăvară şi lucrurile se derulează bine, au venit acest ploi în aprilie, care au dat o vigoare aparte culturilor agricole”, a adăugat Adrian Chesnoiu.

„Analizele pe care le facem nu ne situează în zona de risc din punct de vedere alimentar”, a conchis acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici