Video Risc de explozie la Buzău: O cisternă încărcată cu 30 de tone de GPL a luat foc - IMAGINI DE LA FAŢA LOCULUI

O cisternă încărcată cu 30 de tone de GPL a luat foc, joi dimineaţă, în curtea unei societăţi comerciale din Buzău, existând risc de explozie. Oamenii şi muncitorii de la firmele din zonă au fost evacuaţi, iar traficul rutier pe DN 2 B la ieşirea din municipiu către localitatea Spătaru a fost blocat.

2856 afișări

Cisterna a luat foc în curtea societăţii Legume Fructe, situată pe şoseaua Spătarului, la ieşirea din municipiul Buzău.

Şeful ISU Buzău, Dănuţ Nicolae, a declarat că cisterna a luat foc în momentul în care şoferul făcea o manevră de reparare a unui tambur lângă o supapă.

Aproximativ 200 de persoane de la firmele care se află pe o rază de circa 500 de metri de societatea comercială au fost evacuate.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, comisar Florina Crucianu, a declarat că din cauza incendiului traficul pe DN 2 B la ieşirea din municipiul Buzău către localitatea Spătaru a fost închis.

În zona unde s-a manifestat incendiul s-au aflat mai multe echipaje de pompieri, dar şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, prefectul de Buzău, Paul Beganu, precum şi poliţişti.

Conform prefectului Paul Beganu, incendiul a izbucnit în momentul în care la cisterna încărcată cu propan se făceau verificări tehnice şi s-ar fi produs o scânteie.

Iniţial, pompierii nu au acţionat, dispozitivle fiind retrase pentru că exista riscul producerii unei explozii, însă după două ore angajaţii ISU au reuşit să intervină, atunci când riscul producerii deflgraţiei a fost eliminat.

Pompierii au intervenit cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă, acţionând iniţial pentru răcirea şi stingerea rezervoarelor.

Cisternele pompierilor au fost alimentate de mai multe ori, iar în final s-a reuşit stingerea incendiului şi eliminarea tuturor riscurilor. Traficul pe DN 2 B la ieşirea din municipiul Buzău spre localitatea Spătaru a fost relua.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici