Video Risc de inundaţii pe râul Prut

Ministerul Mediului a transmis o avertizare hidrologică către autorităţi, informând că în intervalul 6 aprilie, ora 10.00 - 8 aprilie, ora 24.00, ca urmare a precipitaţiilor cazute în bazinul superior al Prutului în afara teritoriului României, se vor produce creşteri importante de debite.

67 afișări

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a transmis avertizări către Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, Hidroelectrica, Direcţiile Apelor Prut-Iaşi.

Se anunţă că vor fi creşteri de debite şi niveluri prin propagare pe cursul superior al Prutului pe sectorul amonte de acumularea Stanca Costeşti, respectiv la Oroftiana şi Rădăuţi, cu depăşiri ale cotelor de atenţie şi cele de inundaţie

"Ca urmare a precipitatiilor căzute în bazinul superior al Prutului în afara teritoriului României, a cedării din stratul de zăpadă din zona de munte şi propagării se vor produce creşteri importante de debite cu depăşiri ale cotelor de atenţie şi a cotelor de inundaţie la s.h Oroftiana şi s.h. Rădăuţi Prut", spune Ministerul Mediului..

Sursa citată susţine că se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu "Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice şi poluări accidentale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici