Risc însemnat de avalanşe în Făgăraş

Salvamontiştii atrag atenţia asupra faptului că stratul de zăpadă aşternut în ultima săptămână în munţii Făgăraş şi Bucegi s-ar putea disloca, în special la altitudini mari, existând risc însemnat de producere a unor avalanşe la peste 1.800 de metri.

11 afișări
Imaginea articolului Risc însemnat de avalanşe în Făgăraş

Risc însemnat de avalanşe în Făgăraş (Imagine: Mediafax Foto)

În Făgăraş, riscul de avalanşă este "însemnat", iar în Bucegi "mediu".

Potrivit Dispeceratului Naţional Salvamont, în acest week-end există riscul de producere a unor avalanşe în Munţii Făgăraş şi Bucegi, în special la altitudini mari. Sursa citată a precizat că, în ultimele zile, a nins la munte iar stratul de zăpadă proaspăt aşternut, care pe alocuri depăşeşte 20 de centimetri, nu s-a lipit cu zăpada mai veche, existând astfel riscul producerii de avalanşe.

În masivul Făgăraş, la altitudini de peste 1.800 de metri, riscul de avalanşe este unul însemnat, fiind cotat cu 3 pe o scară de la 1 la 5. În masivul Bucegi, la peste 1.800 de metri altitudine, riscul de avalanşe este mediu şi este cotat cu 2, iar la sub 1800 de metri altitudine riscul ca zăpada să se disloce este unul scăzut.

Salvamontiştii le reamintesc turiştilor că, în această perioadă, traseele montane sunt închise şi spun că, foarte probabil, acestea vor rămâne închise până în luna aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici