Risc însemnat de avalanşe în Făgăraş şi Bucegi

Salvamontiştii îi avertizează pe turişti asupra riscului de producere a unor avalanşe în Munţii Făgăraş, Bucegi şi Postăvaru, reamintind că în această perioadă traseele montane, care au fost închise pe perioada iernii, rămân interzise turiştilor.

106 afișări
Imaginea articolului Risc însemnat de avalanşe în Făgăraş şi Bucegi

Risc însemnat de avalanşe în Făgăraş şi Bucegi

Potrivit datelor furnizate de Dispeceratul Naţional Salvamont, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare privind riscul producerii de avalanşe în munţi în această perioadă.

În Masivul Bucegi şi Masivul Făgăraş, la altitudini de peste 1800 de metri riscul de avalanşe este unul însemnat, fiind cotat cu trei pe o scară de la unu la cinci. Totodată, în Bucegi, la sub 800 de metri altitudine şi în Masivul Postăvaru riscul ca straturile de zăpadă să se disloce este unul moderat, cotat cu doi.

Conform salvamontiştilor, în ultima perioadă a nins în munţi, la altitudini mari, stratul de zăpadă proaspătă ajungând la 15 centimetri. La Vârful Omu stratul de zăpadă este de 199 de centimetri, iar la Bâlea Lac zăpada este de 219 centimetri. În aceste condiţii, traseele montane care au fost închise pe perioada iernii rămân interzise accesului turiştilor, deşi de obicei în luna aprilie acestea erau redeschise.

Salvamontiştii le recomandă turiştilor care vor să facă drumeţii montane ca, înainte de a urca pe munte, să sune la dispeceratul Salvamont, unde pot primi informaţii despre stratul de zăpadă şi zona unde vor să urce pe munte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici