Risc însemnat de avalanşe în munţii Făgăraş şi moderat în Bucegi şi Postăvaru

Ministerul Mediului anunţă că în munţii Făgăraş, în zona Bâlea Lac, s-au semnalat mai multe curgeri de zăpadă umedă la altitudini cuprinse între 1.750 şi 2.000 de metri, riscul declanşării avalanşelor fiind însemnat datorită încălzirii vremii, iar în Bucegi şi masivul Postăvaru riscul este moderat.

25 afișări
Imaginea articolului Risc însemnat de avalanşe în munţii Făgăraş şi moderat în Bucegi şi Postăvaru

Risc însemnat de avalanşe în munţii Făgăraş şi moderat în Bucegi şi Postăvaru

În Făgăraş, stratul de zăpadă proaspătă este de circa 25-30 de centimetri, existând pericolul alunecării peste straturile mai vechi, "chiar şi în cazul unei slabe supraîncărcări cu turişti sau schiori", se arată într-un comunicat al Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile remis, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX.

Datorită încălzirii vremii, riscul de avalanşe în munţii Făgăraş va fi însemnat, notat cu 3, pe o scară de la 1 la 5.

În munţii Bucegi şi masivul Postăvaru există un risc moderat de avalanşe (notat cu 2), la altitudini mai mari de 1.800 de metri. Şi aici există pericolul alunecării stratului de zăpadă proaspăt, care măsoară 15-20 de centimetri, peste straturile mai vechi, mai ales pe pantele înclinate. Riscul este amplificat de vântul puternic.

La altitudini mai mici de 1.800 de metri, riscul de avalanşe este redus (notat cu 1), stratul de zăpadă fiind în general stabilizat şi de mici dimensiuni. Totuşi, pe pantele înclinate se pot declanşa avalanşe de suprafaţă de mici dimenisiuni, avertizează Ministerul Mediului.

Riscul de avalanşe se menţine constant în următoarele două zile, precizează sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici