Românca Irina Anghel–Enescu, inclusă de Forumul Economic de la Davos în Young Global Leaders

Forumul Economic Mondial de la Davos a anunţat marţi includerea româncei Irina Anghel–Enescu, managing director al South Eastern European Private Equity and Venture Capital Association (SEEPEA), în grupul tinerilor lideri de anvergură globală, care formează comunitatea Young Global Leaders.

2788 afișări
Imaginea articolului Românca Irina Anghel–Enescu, inclusă de Forumul Economic de la Davos în Young Global Leaders

Românca Irina Anghel–Enescu, inclusă de Forumul Economic de la Davos în Young Global Leaders

Irina Anghel-Enescu se alătură astfel unei liste de personalităţi, care i-a inclus în decursul timpului pe premierul Marii Britanii David Cameron, pe fondatorii Google, Facebook şi Wikipedia, Larry Page, Mark Zuckerberg, respectiv Jimmy Wales, pe prinţul moştenitor al Norvegiei Haakon, pe CEO-ul Yahoo Marissa Mayer, dar şi pe binecunoscuta vedetă TV Oprah Winfrey sau pe faimosul tenisman Roger Federer.

"Sunt onorată să mă alătur comunităţii selecte a celor care primesc această recunoaştere din partea Forumului Economic Mondial de la Davos. Intenţionez să folosesc cei şase ani în care voi face parte din Comunitatea Young Global Leaders, pentru a colabora cu oameni excepţionali, în cadrul unor proiecte comune, care sper că vor deschide noi perspective şi vor contribui la transformarea în bine a lumii în care trăim, în general, şi a României, în particular", a declarat Irina Anghel – Enescu.

Conform informaţiilor furnizate de Forumul Economic Mondial, Young Global Leaders ai anului 2014 au fost selectaţi în urma analizei profilelor a mii de lideri globali sub 40 de ani, din toată lumea şi din toate domeniile de activitate. Comitetul de selecţie, format din personalităţi, este condus în fiecare an de Maiestatea sa Regina Rania Al Abdullah a Iordaniei.

Cu o experienţă de peste 15 ani în industria de investiţii private, Irina Anghel-Enescu face parte din Comitetul reprezentanţilor Asociaţiei Europene de Venture Capital şi este managing director al asociaţiei sud-est europene de profil (SEEPEA). Irina Anghel-Enescu este preşedintele Clubului Harvard România-Moldova, membru în board-urile mai multor organizaţii non-profit şi fondatoarea Asociaţiei Triple Helix, care derulează proiecte pentru accelerarea dezvoltării României, cu accent pe antreprenoriat, educaţie şi leadership.

În urma experienţei acumulate şi a specializării academice dobândite la Universitatea Harvard în domeniul impactului fondurilor de venture capital la dezvoltarea mediului antreprenorial, Irina Anghel-Enescu este recunoscută la nivel global ca unul dintre experţii în acest domeniu, fiind frecvent invitată ca vorbitor la evenimente organizate de instituţii prestigioase - Harvard, Stanford, London Business School, agenţii ale O.N.U - sau de guvernele ţărilor interesate în stimularea investiţiilor de tip venture capital.

Asociaţia fondurilor de investiţii de "private equity" şi "venture capital" din Europa de sud-est este un organism independent, non-profit, dedicat promovării intereselor fondurilor de investiţii de tip private equity şi venture capital în spaţiul sud-est european.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici