Români blocaţi în localitatea bulgară Razgrad, cazaţi într-o sală de sport, la intervenţia MIRA

Românii îmbarcaţi, de mai bine de două zile, în două autocare înzăpezite în localitatea bulgară Razgrad vor fi cazaţi într-o sală de sport, după ce ministrul Internelor, Cristian David, a cerut ataşatului cu afaceri interne să discute cu primarul localităţii pentru a rezolva situaţia.

1 afișare

"Ministrul Cristian David a cerut monitorizarea permanentă a situaţiei cetăţenilor români din Bulgaria, în special în ceea ce priveşte grupul de cetăţeni români blocaţi în trafic în apropierea oraşului Razgrad. (...) La solicitarea ministrului internelor şi reformei administrative, ataşatul de afaceri interne român din Bulgaria l-a contactat pe viceprimarul oraşului Razgrad, Lubomir Tonev, care l-a asigurat că în oraş va fi pregătită o sală de sport unde să fie primiţi cetăţenii români în această după-amiază", se arată într-un comunicat de vineri al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA).

Totodată, din discuţiile purtate cu reprezentanţii Protecţiei Civile din Bulgaria există posibilitatea deszăpezirii rutei Razgrad-Ruse.

De asemenea, reprezentantul Ministerului de Interne român s-a interesat şi de situaţia cetăţeanului român reţinut de Poliţia Bulgară, joi, în Ruse, având mai multe discuţii cu reprezentantul Direcţiei Poliţiei Regionale Ruse, urmând că în această după-amiază situaţia acestuia să fie clarificată.

Grupul de cetăţeni români, îmbarcaţi în două autocare, se află de 48 de ore într-o locaţie situată la patru kilometri de oraşul Razgrad, fiind în imposibilitate de a se deplasa din cauza căderilor masive de zăpadă.

Potrivit consulului la Sofia, Silviu Catană, un cetăţean român este în custodia autorităţilor bulbare, el fiind reţinut pentru că a a refuzat să le prezinte actele de identitate poliţiştilor bulgari.

Traficul în Bulgaria se desfăşoară cu greutate, sute de autovehicule fiind în continuare blocate, în timp ce trenurile suferă întârzieri substanţiale. Şoselele sunt în mare parte inaccesibile în regiunile Plevna, Gabrovo, Ruse şi Razgrad din nordul Bulgariei, unde rafalele puternice de vânt împiedică operaţiunile de deszăpezire, informează site-ul Novinite.com.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici