Români, judecaţi pentru proxenetism în Franţa

Procesul a două reţele de proxeneţi originari din România s-a deschis, miercuri, la Evry, în apropiere de Paris, într-o ambianţă tensionată, cei 11 suspecţi fiind acuzaţi că au exploatat tinere românce în pădurea Senart

190 afișări
Imaginea articolului Români, judecaţi pentru proxenetism în Franţa

Români, judecaţi pentru proxenetism în Franţa (Imagine: Shutterstock)

Dorin, un român în vârstă de 35 de ani cu alură de luptător de sumo, este suspectat că ar fi liderul uneia dintre cele două reţele. relatează Le Parisien.

După ce una dintre victimele acestuia, Maria, în vârstă de 25 de ani, a depus cu greu mărturie împotriva lui, temându-se de eventuale repercusiuni, Dorin l-a ameninţat pe avocatul acesteia.

Totuşi, interceptările telefonice din cadrul anchetei sunt covârşitoare. Acestea îl incriminează în special pe Dorin, care a obligat opt tinere să se prostitueze, inclusiv pe soţia sa însărcinată în şase luni.

Reţeaua era alimentată parţial de Iacob, în vârstă de 44 de ani, care se ocupa de transportarea persoanelor între România şi Franţa. Astfel, erau aduse permanent fete noi. "Dorin mi-a promis un salariu bun, spunându-mi că voi lucra într-un bar din Franţa", mărturiseşte una dintre victimele sale. "Dar odată ajunsă la faţa locului, el m-a obligat să mă prostituez".

Dorin se sprijină, de asemenea, pe câteva persoane pe care le exploatează sub ameniţare: Lucian, care şi-a obligat soţia în vârstă de 49 de ani şi alte fete tinere să lucreze într-o reţea paralelă, şi Robert, nepotul lui Dorin, care desfăşoară diverse activităţi.

Joi, tribunalul se va concentra asupra unei a doua reţele de proxeneţi, condusă de Sava, soţia sa Alina, cei doi fraţi ai acestuia, Dan şi Valentin, precum şi un prieten al lui din copilărie, Stelian.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici